Tgrt Haber

Rekabet Kurumu duyurdu: Facebook ve WhatsApp sözlü savunma yapacak!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
12 Eylül 2022 14:37 - Güncelleme : 12 Eylül 2022 14:38
Rekabet Kurumu duyurdu: Facebook ve WhatsApp sözlü savunma yapacak!

Önde gelen sosyal medya şirketlerinden Facebook ve WhatsApp, Rekabet Kurumunun da aldığı kararla sözlü savunma verecek.

Son dönemde çeşitli ihlalleriyle gündeme gelen Facebook​ ve Instagram​, Türkiye​'de sözlü olarak savunma yapacak. Yine bir ihlal ile gündeme gelen sosyal medya şirketleri, bu kez Rekabet Kurumunun karşısına geçecek.

Meta Platforms Inc. (eski unvanı Facebook Inc.), Meta Platforms Ireland Limited (eski unvanı Facebook Ireland Limited), WhatsApp LLC ve Madoka Turkey Bilişim Hizmetleri Ltd. Şti. hakkında 4054 sayılı Kanun'un ilgili maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik yürütülen soruşturmada sözlü savunma aşamasına gelindi.

REKABET KURUMU​'NUN KARŞISINA ÇIKACAKLAR

11 Ekim'de gerçekleşecek sözlü savunmada, söz almak üzere katılmak isteyen şikayetçi ve üçüncü kişilerin, "Rekabet Kurulu Nezdinde Yapılan Sözlü Savunma Toplantıları Hakkında Tebliğ" uyarınca, toplantı konusuyla ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan bilgi ve belgeleri içeren dilekçeyle 4 Ekim'e kadar Rekabet Kurumuna başvurmaları bekleniyor.

Yine toplantıda dinleyici olarak yer almak isteyenler için de online olarak takip edebilme şansı olacak. Bu kapsamda 

 Rekabet Kurumunun web sitesindeki yönlendirmelere uygun olarak, en geç toplantı saatinden yarım saat öncesine kadar katılım formunun doldurulması gerekiyor.

Toplantının ilk olarak 23 Ağustos'ta yapılacağı duyurulmuş ancak daha sonra ertelendiği bildirilmişti.

 

  

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...