Tgrt Haber

'Rende' esprisi hayal oldu: Apple, Mac Pro'yu Türkiye'de kaldırdı! Peki ama neden?

06 Haziran 2023 17:39 - Güncelleme : 06 Haziran 2023 17:39
'Rende' esprisi hayal oldu: Apple, Mac Pro'yu Türkiye'de kaldırdı! Peki ama neden?

Apple son zamlardan sonra fiyatı 1.5 milyon TL'yi aşan Mac Pro bilgisayarını Türkiye'de satıştan kaldırdı. Peki bu kararın sebebi ne?

Apple​ dün gerçekleştirdiği WWDC 23 etkinliğinde, şimdiye kadarki en güçlü işlemcisini ve bilgisayarını görücüye çıkardı. İki tane M2 Max'in birleştirilmesiyle oluşan M2 Ultra çipinden güç alan Mac Pro, 7 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıktı.

Şu ana kadar ülkemizde de satılan hatta "en pahalı Apple ürünü" olarak gösterilen Mac Pro'nun Türkiye​'deki satışları durduruldu. Apple Türkiye'den konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmezken, bu kararın sebebinin cihazın artık ulaşılamaz fiyatlara çıkması olduğu tahmin ediliyor.

MAC PRO NEREDEYSE 2 MİLYON TL OLDU

Intel işlemcili Mac Pro zaten Türkiye'de 1.5 milyon TL'ye varan fiyatlarla satılmaktaydı. Hatta kullanıcının tercih edeceği konfigürasyona göre bu meblağ daha fazla bile olabiliyordu.

Yeni M2 Ultra çipli Mac Pro Türkiye'de satışa sunulsa muhtemelen fiyatı daha da artarak 2 milyon TL'yi aşma ihtimali taşıyordu. Bu durum, Apple Türkiye'nin cihazı satıştan kaldırma kararı almasında etkili olmuş olabilir.

APPLE ÜRÜNLERİNE YİNE ZAM

Apple geçtiğimiz haftalarda Türkiye'deki ürünlerine ciddi bir zam yapmıştı. WWDC 23 etkinliğinin ardından şirket ülkemizde satışa sunduğu iPhone, Apple Watch, iPad ve MacBook fiyatlarını bir kez daha yükseltti.

Yeni zamlardan sonra iPhone 14 Pro Max 1 TB modelin fiyatı 67.999 TL'ye yükseldi. Türkiye'deki en ucuz modeller arasında iPhone SE ve iPhone 12 serisi bulunuyor. 12.9 inç iPad Pro 32 bin 499 TL'ye yükselirken, Apple Watch 8'in en yüksek modeli de 11 bin 499 TL oldu.

Kaynak: Webtekno

Kaynak: Webtekno
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...