Tgrt Haber

Robot üreticilerinden ‘Terminatör’ açıklaması: Söz yapmayacağız

10 Ekim 2022 11:02 - Güncelleme : 10 Ekim 2022 11:13
Robot üreticilerinden ‘Terminatör’ açıklaması: Söz yapmayacağız

Terminatör filminden tanıdığımız silahlı robotları üretmek ve kötüye kullanmak artık mümkün. Ancak dünyada robot üreticisi altı şirket, “gelişmiş ürünlerini silahlandırmama” sözü verdi.

Terminatör filminden tanıdığımız silahlı robotlar tüm insanlığın korkulu rüyası… Dünyada robot​ üreticisi altı şirket, bu konuda yüreklere su serpen bir anlaşmaya vardı. Altı firma “gelişmiş ürünlerini silahlandırmama” sözü verdi.  Boston Dynamics, Agility Robotics, ANYbotics, Clearpath Robotics, Open Robotics ve Unitree firmaları yayınladıkları ortak bildiri ile ürettikleri genel amaçlı robotların silahlandırılmaması için anlaşmaya vardıklarını bildirdi.

ORTAK METİN YAYINLADILAR

Ortak metinde, “Gelişmiş mobiliteye sahip genel amaçlı robotlarımızı veya geliştirdiğimiz yazılımları silahlandırmayacağımıza ve başkalarının bunu yapmasını desteklemeyeceğimize söz veriyoruz” denildi. Şirketler, satışı yapılan robotların, müşteri tarafından sonradan silahlandırılmaması için de çalışma yürüteceklerini açıkladı.

Şirketler, ürettikleri teknolojilerin savaş endüstrisinden uzak tutulmasını istiyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...