Tgrt Haber

Rus bilgisayar korsanları siber dünyayı altüst etti: Anonymous hacklendi

02 Mart 2022 09:22 - Güncelleme : 02 Mart 2022 09:36
Rus hacker grubu Killnet, Anonymous'un sitesini hackledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi tüm dünyadan tepki çekerken, bazı hacker grupları Rus devlet medyası başta olmak üzere birçok kuruma siber saldırı düzenlemişti. Ancak Rus hacker gruplarında karşı bir hamle geldi.

Rus hacker grubu Killnet, Anonymous'un sitesini hackledi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş hız kesmezken siber dünyadan da birbirine savaş açan hacker gruplarının haberleri geliyor. Rusya'ya tepki göstermek ve Ukrayna'ya destek olmak için Rusya'ya siber saldırı düzenleyen hacker grubu Anonymous, Rus hacker grubu Killnet tarafından hacklendi.

Killnet, Rusya Devlet Başkanlığı sitesi başta olmak üzere tüm kurumlara siber saldırılar düzenleyen Anonymous'un resmi internet sitesini hackleyerek siber dünyadaki savaşın şiddetini artırdı. 

ANONYMOUS NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRDI

Dünyanın en popüler hacker grubu Anonymous, Rusya'nın işgal harekatına başlamasından kısa süre sonra Ukrayna'ya destek olmak için Rusya'ya siber saldırı başlatmıştı. Kremlin Sarayı’nın resmi internet sitesi, Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya Dışişleri Bakanlığı başta olmak üzere birçok Rus devletine ait internet sitelerine saldırılar düzenleyerek erişimi durdurmuştu.

Rus hacker grubu Killnet ise Anonymous'un resmi internet sitesine saldırdı. Anonymous'un internet sitesini çökerten grup, sosyal medya hesaplarından bir mesaj yayınladı. Killnet, Anonymous'un internet sitesine saldırı yaptıklarını ve erişime kapattıklarını açıklayarak, Rus ve Sovyetler Birliği'nden ayrılan ülkelerin vatandaşlarına çağrıda bulundu. Sahte görüntülerle Rusya'ya karşı bilgi savaşı başlatıldığını ileri süren Rus bilgisayar korsanları, bu görüntülere kimsenin inanmamasını söyled.

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...