Tgrt Haber

Uzay istasyonundaki kozmonotlar kaçak yolcuları paylaştı

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: CNET, Independent Türkçe
04 Haziran 2022 17:40 - Güncelleme : 04 Haziran 2022 17:47
Uzay istasyonundaki kozmonotlar kaçak yolcuları paylaştı

Uluslararası Uzay İstasyonundan ayrılan bir Rus kargo aracında ilginç bir şeyle karşılaşıldı. Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) kozmonotu Sergey Korsakov'un sosyal medyada paylaştığı 'uzay istasyonunun kaçak yolcuları' gündeme oturdu.

Uluslararası Uzay İstasyonundan ayrılan Rus Progress MS-18 aracında kozmonotlar bir çift gözle karşılaştı. Rus kozmonot Sergey Korsakov, dünya atmosferine doğru yola çıkan uzay aracının görüntüsünü yayınladı. Ancak görüntüdeki parlayan bir çift göz herkesin dikkatini çekti ve merak konusu oldu.

Sergey Korsakov, uzay aracındaki kaçak yolcuların fotoğrafını çekti. Kozmonotun yayınladığı kargo aracının üzerindeki 'bir çift göz'e benzeyen şeyler aslında aracın bileşenlerinin ışıklarıydı. Ancak kozmonot, sosyal medyada o görüntüyü şu sözlerle

: "Progress MS-18 başarıyla ayrıldı ve yola koyuldu. Ama bizi izleyen bu kaçak yolcular da kim?"

Korsakov'un tweetine yorum yapan bazı sosyal medya kullanıcıları, bileşenleri Star Wars'taki R2-D2'ya ve Doctor Who'nun düşmanı Daleklere benzeterek cevap verdi.

Bu arada, uzay üssünden ayrılan kargo gemisi birkaç saat içinde Dünya atmosferine girerek yandıktan sonra Pasifik Okyanusu'na düştü.

UKRAYNA RENKLERİ İLE GÜNDEME GELDİLER

Korsakov ve beraberindeki kozmonotlar UUİ'ye gittiklerinde kıyafetleriyle gündeme gelmişti. Korsakov, Denis Matveyev ve Oleg Artemyev, Ukrayna bayrağını anımsatan sarı ve mavi renklerde tulumlar giymişti. Kozmonotların Ukrayna'yı desteklemek için mavi şeritli sarı elbiseler giymeyi seçtikleri haberleri yayılsa da Roscosmos bu iddiaları yalanladı.

Kaynak: CNET, Independent Türkçe

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...