Tgrt Haber

Rusya, mini İHA'lar ile 5. nesil savaş uçaklarını güçlendirecek

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Sputnik
28 Kasım 2023 13:27 - Güncelleme : 28 Kasım 2023 13:29
Rusya, mini İHA'lar ile 5. nesil savaş uçaklarını güçlendirecek

Savunma sanayide üst düzeye savaş uçaklarına saihp olan Rusya, 5. nesil Su-57 savaş uçaklarını mini İHA'lar ile güçlendirecek.

Ukrayna ile iki yıla yakın süredir savaş içerisinde olan Rusya​, savunma sanayide elini güçlendirecek önemli adımlar atıyor. 

Halihazırda sahip olduğu insansız hava araçlarıyla dünyanın en iyileri arasına giren Rus güçleri, mini İHA'lar ile 5. nesil Su-57 savaş uçaklarının gücüne güç katacak.

SU-57, MİNİ İHA'LAR İLE GÜCÜNE GÜÇ KATACAK

Rus kaynak, "Su-57'ler için, uçakların dış askıda ve gövde içi bölmede taşıyabileceği ve havadayken fırlatabileceği çeşitli amaçlara yönelik mini İHA'lar üretildi. Uçakların aynı anda birden fazla İHA fırlatması ve İHA grubunu yönetmesi planlanıyor" dedi.

Diğer yandan İHA'ların taarruz, keşif ve elektronik harp amaçlı olduğunu söyleyen kaynak, "Özellikle, bir grup Su-57 tarafından onlarca adet fırlatılan İHA'lar, savaş uçaklarının düşmanın hava savunma sistemlerini aşmasına olanak tanıyacak" ifadelerini kullandı.

5. nesil savaş uçağı​  Su-57, her türlü hava, kara ve deniz hedefleri için tasarlandı. Uçağın yüksek manevra kabiliyeti, en yeni kabin içi radyoelektronik ekipman kompleksi ve düşük görünürlük gibi ayırt edici özellikleri bulunuyor.

Öyle ki bir dönem bu uçaklar Türkiye​'nin de gündemine gelmişti. Erdoğan, F-35 alınamaması halinde Su-35 ve Su-57 alma ihtimalinin olduğunu vurglamıştı. Sadece Türkiye de değil. Rus savaş uçakları dünyanın pek çok yerinde merak ediliyor.

Kaynak: Sputnik

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...