Tgrt Haber

Rusya, yasa ihlali gereçkesiyle Apple'a 17 milyon dolarlık dev ceza kesti!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Gizmochina
18 Ocak 2023 14:40 - Güncelleme : 18 Ocak 2023 14:42
Rusya, yasa ihlali gereçkesiyle Apple'a 17 milyon dolarlık dev ceza kesti!

ABD'li teknoloji devi Apple'a Rusya'dan dev ceza geldi. Ülke yasalarını ihlal eden ve daha önce App Store'dan kaynaklı birçok ceza yiyen Apple, bu kez de 17 milyon dolarla cezalandırıldı.

Teknoloji devlerine gelen cezaların ardı arkası kesilmiyor. Eski adıyla Facebook, yeni adıyla Meta​ isimli şirket hemen hemen her ülkede gizlilik ihlali gerekçesiyle ağır cezlara çarptırılırken, son dönemde Apple​ da sık sık ceza​ almaya başladı.

App Store​ nedeniyle pek çok ceza alan Cupertino merkezli teknoloji devi, yakın zamanda Rusya'da 17 milyon dolara tekabül eden, 1.7 milyar ruble para cezasına çarptırıldı. Cezanın nedeni ise yine değişmedi...

APPLE'A 17 MİLYON DOLARLIK CEZA

Rusya'nın Federal Anti Tekel Servisi (FAS), ABD teknoloji devi Apple'a Rusya'nın tekel karşıtı yasasını ihlal ettiği için 1,17 milyar ruble (317 milyon lira) para cezası verdi.

Söz konusu ceza,  geçtiğimiz temmuz ayında, geliştiricileri yalnızca şirketin kendisi tarafından sağlanan ödeme sistemini kullanmaya zorlayan App Store kurallarının, yerel yasaları ihlal etmesi nedeniyle verildi.

Cezaya ilişkin resmi açıklamada düzenleyici, “App Store kuralları, iOS uygulama geliştiricilerinin uygulama içi müşterileri App Store dışındaki satın alma işlemleri için ödeme yapma olasılığı hakkında bilgilendirmesini ve alternatif ödeme yöntemlerini kullanmasını yasakladı. Şirket, geliştiricilerden kendi internet sitelerine olan bağlantıları kaldırmalarını ve kayıt formlarının harici sitelere yönlendirilmesini önlemek için uygulamanın işlevselliğini değiştirmelerini talep etti.” ifadeleri yer aldı.

Benzer karar temmuz ayında Fas tarafından Google'a da verilmişti. Apple'ın ise Rusya'dan çekilmesiyle ajansın bu cezayı nasıl uygulayacağı merak konusu.

Kaynak: Gizmochina
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...