Tgrt Haber

Rusya'nın 'kıyamet silahı' olarak bilinen denizaltıları, ABD'li komutanları endişelendirdi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
19 Ocak 2023 16:10 - Güncelleme : 19 Ocak 2023 16:34
Rusya'nın 'kıyamet silahı' olarak bilinen denizaltıları, ABD'li komutanları endişelendirdi

Askeri savunma sisteminde önemli silahlara sahip olan Rusya'nın, 'kıyamet silahı' olarak bilinen denizaltıları ABD'li komutanları endişelendirdi. Nükleer silah sistemine sahip olan Poseidon, düşman ülkeler için de gözdağı veriyor.

Rus Donanması, Mart 2018'de Vladimir Putin​'in stratejik silah programı kapsamında duyurulan ilk nükleer denizaltı insansız sualtı aracını teslim aldı. Poseidon nükleer enerjili insansız sualtı aracının (UUV) testleri tamamlanırken, sistem yakında Moskova'nın bir gemisinde konuşlandırılacak.

Dünyanın en büyük nükleer potansiyeline sahip ülkelerden Rusya'nın, 'kıyamet silahı' olarak bilinen denizaltıları ABD'li komutanları da endişelendirdi. Putin'in 'yok edilemez' dediği nükleer denizaltısı, sahip olduğu güçlü donanımıyla öne çıkıyor.

RUSYA, 'KIYAMET SİLAHI'YLA GÖZDAĞI VERİYOR

Rus TASS haber ajansına göre nükleer güç ünitesi de dahil olmak üzere Poseidon'a ait ilk partinin denemeleri başarılı geçti. 

Rusya'nın 'kıyamet silahı' olarak bilinen denizaltıları, ABD'li komutanları endişelendirdi

Nükleer tsunamiyi tetiklemek için tasarlanan ve kıyamet silahı olarak bilinen insansız deniz aracının, torpidolarının kıyı şeritlerinde tsunami etkisi gösterebileceği iddia ediyor.

Rusya'nın 2027'ye kadar devlet silahlanma programı kapsamında, Rus Donanmasına üç özel nükleer enerjili denizaltının dahil olması bekleniyor.

DENİZLERİN DERİNİNDE GÖREV YAPACAK

Rusya'nın denizaltı aracı Poseidon, esas olarak, büyük bir derinliğe daldırıldığında ve bir donanma gemisinden veya geleneksel bir torpidodan daha yüksek hızlara ulaşırken, kıtalararası mesafelerde bir nükleer savaş başlığı taşıyabilen denizaltı aracı olarak görev yapacak.

Varlığı ilk olarak 2016'da ortaya çıkan denizaltı aracı, 2018'de Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından da lanse edildi. Putin o dönem Poseidon'un geliştirilmekte olan korkunç bir nükleer silah sistemine sahip olduğunu söyledi.

Daha sonra projeyle ilgili sızıntıların önüne geçilmeye çalışıldı. Ancak Rus medyasında bugüne Poseidon'la ilgili pek çok bilgi ortaya çıktı. Şimdi ise Rusya'nın, nükleer sisteme sahip denizaltıları teslim aldığı bildirildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...