Tgrt Haber

Rüzgar döndü! Threads, günlük indirme sayısında X'i solladı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechSpot.
28 Şubat 2024 15:51 - Güncelleme : 28 Şubat 2024 15:51
Rüzgar döndü! Threads, günlük indirme sayısında X'i solladı

Threads ile X rekabetinde son durum belli oldu. Meta'nın mikroblog platformu, gelen son verilere göre günlük indirme sayısında X'i geride bıraktı.

Elon Musk​'ın mikroblog platformu X'e (eski adıyla Twitter) rakip olarak çıkarılan Threads​, günlük indirme sayısı bakımından öne geçmeye başladı.

Appfigures tarafından paylaşılan verilere göre, Meta​'nın Threads uygulamasının son birkaç hafta içinde X'e kıyasla çok daha fazla günlük indirilme sayısına sahip olduğu bildirildi.

X İLE THREADS REKABETİNDE SON DURUM

Threads, temmuz ayında piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra 100 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştığı, günler sonra ise katılımın düşmeye başladığı rapor edilmişti.

Ancak geçtiğimiz aralık ayından itibaren Threads'in indirmelerinin tekrar yükselişe geçtiği, X'in ise daha "mütevazi" bir şekilde büyüdüğü kaydedildi.

Rüzgar döndü! Threads, günlük indirme sayısında X'i solladı - 1. Resim

Günlük indirme sayılarının yalnızca bir platformun büyüme oranını gösterdiği ve X gibi olgun bir platformun, milyonlarca kişinin cihazlarında zaten mevcut olduğundan Threads'e göre daha yavaş kullanıcı kazanmasının normal olduğu ifade ediliyor.

Ancak her iki şirketin de son mali raporları, Threads'in bir yıldan kısa bir süre içinde X'in aktif kullanıcı sayısının dörtte birini aştığını gösteriyor. Öte yandan X'in en büyük yatırımcılarından olan Fidelity, 2024 yılının başında şirkete Musk'ın 2022'de ödediğinden yüzde 70 daha az değer biçmişti.

'THREADS İKİ YIL İÇİNDE 1 MİLYARA ULAŞIR'

Zuckerberg​, şirketinin üçüncü çeyrek mali durum raporunu açıkladığı toplantı sırasında Threads için iddialı sözler sarf etti. Platformun iki yıl içinde 1 milyar kullanıcıyı barındıran bir mecra haline gelme ihtimaline sıcak baktığına işaret eden Meta yöneticisi şunları aktardı:

"Uzun bir süre boyunca daha pozitif bir havası olan milyarlarca kişilik bir açık konuşma uygulaması olması gerektiğini düşündüm. Birkaç yıl daha bu hızla gidebilirsek, bu vizyonumuzu gerçekleştirme şansımızın yüksek olduğuna inanıyorum."

Kaynak: TechSpot.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...