Tgrt Haber

"Saçım başım dağınık" derdine son: Görüntülü görüşmelere yeni bir soluk getirildi

12 Temmuz 2023 14:55 - Güncelleme : 12 Temmuz 2023 15:03
"Saçım başım dağınık" derdine son: Görüntülü görüşmelere yeni bir soluk getirildi

Meta, Instagram ve Facebook'a "avatar ile görüntülü görüşme yapabilme" özelliği ekledi. Kamera açmak için müsait olmadığınız durumlarda kullanıcıların işine yarayacak bu özellik, Android ve iOS'ta sunuldu.

Sosyal medya devi Meta​, Messenger​ ve Instagram​ için sunduğu yeni özellikle kullanıcıların avatarlarıyla gerçek zamanlı görüşmelere katılabilmelerini sağladı.

Artık kullanıcılar, yüzlerini göstermek istememeleri durumunda, kameralarını tamamen kapatmak yerine Meta Avatarları aracılığıyla aramaya katılabilecekler. Bu özelliğin bir diğer avantajı da, kullanıcıların görüntülü görüşmelere katılmadan önce kamera hazırlığıyla uğraşma zorunluluğunu ortadan kaldırması.

Meta tarafından paylaşılan açıklamada, avatarların tüm yüz ifadelerini ve ağız hareketlerini taklit edebileceği belirtildi. Ayrıca, kullanıcıların avatarlarını farklı şekillerde özelleştirebilecekleri, örneğin bir lama görünümüne bürünerek görüntülü görüşme yapabilecekleri bilgisi paylaşıldı.

"Saçım başım dağınık" derdine son: Görüntülü görüşmelere yeni bir soluk getirildi

Avatarlar, şu ana kadar Instagram ve Facebook'ta profil fotoğrafı olarak ayarlanabiliyordu. Meta'nın son özelliğiyle beraber kullanım alanı genişletilmiş oldu.

SOHBETTE DE KULLANILABİLECEK

Avatarlar sadece görüntülü görüşmelerle kalmayıp, sohbet esnasında da kullanılabilecek.

Şirket tarafından yayınlanan açıklamada yeni özellik şu ifadelerle açıklandı: "Bazen, kamera için hazır olmayız. Bu tip aramalarda daha fazla var olmak için kamera kapalı ve kamera açık arasında üçüncü bir seçenek olsaydı harika olmaz mıydı? İlk kez, Messenger ve Instagram kullanan kişilere Meta Avatarlarla gerçek zamanlı arama erişimi sağlıyoruz."

Görüntülü aramaların yanı sıra, kullanıcılar Instagram ve Facebook'ta hikaye ve Reels paylaşırken, bir gönderiye yorum yaparken ve birebir mesajlaşırken animasyonlu avatarları kullanabilecekler.

SELFİE FOTOĞRAFINDAN AVATAR​ OLUŞTURACAK

Meta, avatar oluşturmayı daha kolay hale getirmek amacıyla, Facebook ve WhatsApp'ta "canlı selfie" çekebileceğiniz yeni bir özelliği test ettiğini ve saniyeler içinde size, çektiğiniz görüntüden oluşturulmuş bir avatar önerisinde bulunacağını açıkladı.

Bu yeni özelliklerin hepsi Android ve iOS işletim sistemli mobil cihazlarda ve Metaverse tabanlı uygulamalarda kullanılabilecek.

Kaynak: Meta

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Meta
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...