Tgrt Haber

Sahte 'e-Devlet' mesajına dikkat! İBB vatandaşları uyardı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
03 Ocak 2024 10:38 - Güncelleme : 03 Ocak 2024 11:36
Sahte 'e-Devlet' mesajına dikkat! İBB vatandaşları uyardı

Onlarca kişiye İBB'den gelmiş gibi görünen 'e-Devlet' mesajına karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bir uyarı geldi. İBB, söz konusu mesajın sahte olduğunu belirtti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de bu mesajın vatandaşların e-Devlet bilgilerini ele geçirme girişimi olduğunu açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi​, çok sayıda kullanıcının telefonuna SMS​ olarak gönderilen 'e-Devlet' mesajına ilişkin uyarı yayınladı. İBB, X'teki resmi hesabından paylaştığı açıklamada, söz konusu mesajın sahte olduğunu belirtti, vatandaşların hiçbir işlem yapmamaları gerektiğinin altını çizdi.

SAHTE E-DEVLET​ MESAJINA DİKKAT

Sosyal medyada onlarca kullanıcı, göndericisi "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Daire Başkanlığı" olarak görünen bir mesaj aldığını paylaştı. Söz konusu mesaj, "e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse lütfen kontrol ediniz." notuyla birlikte kullanıcıları sahte bir linke yönlendiriyordu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kullanıcılardan gelen şikayetler üzerine bir açıklama yaparak, mesajın İBB ile hiçbir alakası olmadığını belirtti. Paylaşımda "Bazı vatandaşlarımızın telefonlarına Mezarlıklar Daire Başkanlığımızdan gelmiş gibi görünen bu mesajın ulaştığı tespit edilmiştir. Söz konusu mesajla ilgili vatandaşlarımızın hiçbir işlem yapmamasını önemle rica ederiz." denildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de vatandaşları sahte mesajlara karşı dikkatli olmaya çağırdı. DMM, X'teki hesabından yaptığı açıklamada, gelen bu mesajın dolandırıcılık​ amaçlı olduğunu söyledi. Kısa mesajdaki link aracılığıyla vatandaşların e-Devlet bilgilerinin ele geçirilmeye çalışıldığını vurguladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, X (Twitter) hesabından yaptığı açıklamada vatandaşları şöyle uyardı:

"Bazı cep telefonlarına gelen, 'e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse lütfen kontrol ediniz.' şeklindeki kısa mesajlar, dolandırıcılık amaçlıdır. Kısa mesajdaki link aracılığıyla kullanıcıların e-devlet bilgilerinin ele geçirilmesi amaçlanmaktadır.

Kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logoları kullanılarak yürütülmeye çalışılan dolandırıcılık faaliyetlerine dikkat ediniz. Resmi kurumların bildirimleri haricinde herhangi bir bildirim veya duyuruya itibar etmeyiniz."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...