Tgrt Haber

'Sakın profilime girme' yorumlarına son... Instagram, spam ve bot hesapların önüne geçecek yeni aracını kullanıma sundu

14 Aralık 2023 15:04 - Güncelleme : 14 Aralık 2023 15:21
'Sakın profilime girme' yorumlarına son... Instagram, spam ve bot hesapların önüne geçecek yeni aracını kullanıma sundu

Meta, Instagram'da akışın düzenini bozan bot ve spam hesaplar için yeni bir araç başlattı. Ayrıca kullanıcıların topluluk kurallarına uyup uymadığını da bildirecek.

Instagram​, en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri. Dünyanın dört bir yanında tüm kullanıcılar, birbirleriyle iletişim kurabilme imkanına sahip. Ancak bu durum bazen can sıkıcı olabiliyor.

Buna karşılık Meta​, geçtiğimiz günlerde rahatsız eden mesaj isteklerine karşı önlem almak için gözden geçir işlevini tüm dünyada aktif etti. Şimdi ise bir başka araç daha kullanıma sunuldu; bu araç gönderilerde karşımıza çıkan bot​ ve spam hesapları kaldırmayı hedefliyor.

INSTAGRAM'DA BOT VE SPAM HESAPLAR DAHA AZ GÖRÜNECEK

Meta'nın başlatmış bu olduğu bu araç, Instagram kullanıcılarının akışlarında ne kadar spam ve bot gördükleri konusunda daha iyi kontrol sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca yayınlanan içerikler konusunda kullanıcılara topluluk kurallarına uyup uymadıkları bilgisi de verilecek.

'Sakın profilime girme' yorumlarına son... Instagram, spam ve bot hesapların önüne geçecek yeni aracını kullanıma sundu

Geliştirilen bu araç sayesinde gerek yorumlarda, gerek hasthag'larda gerekse hikaye görüntülemeleri veya takipçilerde spam olup olmadığı tespit edilecek. Bu kontrol algoritması sahte takipçi ve spam içeriği işaretleyerek; kullanıcılara toplu olarak silme imkanı verip zamandan tasarruf ettirecek.

BOT VE SPAM HESAPLAR AYRI BİR ALANDA FİLTRELENECEK

Şüpheli spam veya bot hesaplar, kullanıcıların görüntülemesi için ayrı bir gelen kutusu içerisinde yer alacak. Eğer hesap spam değilse istek onaylandıktan sonra takip listesine eklenebilecek. Aksi taktirde böyle bir durum söz konusu değilse de hesap 30 gün sonra otomatik olarak silinmiş olacak. 

Spam olarak işaretlenen profillerden gelen gönderiler, onaylanmadıkları sürece takip isteği gönderilen hesap sahibine de gösterilmeyecek. Hesap sahipleri sistem tarafından işaretlenen etiket isteklerini görüntüleyebilir, toplu olarak silip onaylayabilecek.

Tüm bunlara ek olarak Instagram, içerik politikalarını ihlal eden gönderileri tespit etmesi durumunda bildirim de gönderecek. Bu sayede keşfet akışında daha az spam gönderiler karşımıza çıkmış olacak. 

Kaynak: Meta
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...