Tgrt Haber

Sam Altman geri dönmeyecek, yeni OpenAI CEO'su belli oldu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Engadget, The Verge
20 Kasım 2023 10:44 - Güncelleme : 20 Kasım 2023 11:18
Sam Altman geri dönmeyecek, yeni OpenAI CEO'su belli oldu

OpenAI CEO'su Sam Altman, "yönetim kuruluyla iletişimde samimi olmadığı" iddiasıyla görevinden el çektirildikten sonra, şirket aradığı yeni lideri buldu. Twitch kurucu ortağı Emmett Shear, Altman'ın koltuğunu devraldı.

Yapay zeka sohbet botu ChatGPT​'yi geliştiren OpenAI şirketinde birkaç günde ayrılık silsilesi yaşandı. Kurucu ortak ve CEO Sam Altman​, yönetim kurulu tarafından görevden alınırken, OpenAI yatırımcılarının ise onun geri dönmesini istediği iddia ediliyordu ancak görünüşe göre bu olmayacak.

Engadget'in haberine göre OpenAI yönetim kurulu, popüler canlı yayın platformu Twitch'in kurucu ortağı Emmett Shear'ı yeni geçici CEO olarak göreve getirdi. Atama kararı, OpenAI'nin kurucularından ve yönetim kurulu direktörü olan Ilya Sutskever tarafından çalışanlara duyuruldu.

OPENAI'DA İSTİFA DEPREMİ

Sam Altman cuma günü OpenAI yönetim kurulu tarafından yapılan duyuruyla apar topar görevinden alındı. Şirket, Altman'ın "yönetim kurulu ile iletişimde samimi olmadığını ve davranışlarının yönetim kurulunun sorumluluklarını yerine getirmesine mani olduğunu" öne sürdü.

Yaşanan bu gelişmenin ardından OpenAI Başkanı Greg Brockman da dahil olmak üzere şirketin birçok üyesi istifalarını açıkladı. Tüm bu harala gürele ortasında Altman'ın eski Apple tasarımcısıyla "yapay zekanın iPhone'unu" geliştirecek bir proje üzerinde çalışmak için iş birliği sağlayacağı konuşuluyor.

OPENAI CEO'SU EMMETT SHEAR KİMDİR?

Türkiye Gazetesi'nin derlediği bilgiye göre Emmett Shear, 1983 doğumlu, Amerikalı bir internet girişimcisi ve yatırımcısıdır. Canlı video platformu Justin.tv'nin kurucu ortağıdır. Mart 2023'e kadar Twitch'in icra kurulu başkanı olarak görev yaptı ve aynı zamanda risk sermayesi şirketi Y Combinator'ın da ortakları arasındadır.

20 Kasım 2023'te Emmett Shear, eski CEO Sam Altman'ın görevden alınmasının ardından yapay zeka şirketi OpenAI'nin geçici CEO'su olarak atandı.   Emmett Shear, Yale Üniversitesi bilgisayar bilimleri dalında 2005 yılında lisans eğitimini tamamladı.

Shear, aylık 100 milyonu aşkın kullanıcıya hizmet veren ChatGPT başta olmak üzere OpenAI'ye ait tüm üretken yapay zeka hizmetlerinin başındaki yeni isim oldu.

ALTMAN VE BROCKMAN MICROSOFT'TA

Sam Altman ve Greg Brockman artık Microsoft çatısı altında çalışacak. Haberi Microsoft CEO'su Satya Nadella duyurdu. Nadella, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, OpenAI'ye yatırım yapmaya devam edeceklerini ve yeni ekiple çalışmayı dört gözle beklediklerini belirterek şöyle dedi:

"Sam Altman ve Greg Brockman'ın meslektaşlarıyla birlikte yeni, gelişmiş bir yapay zeka araştırma ekibine liderlik etmek üzere Microsoft'a katılacakları haberini paylaşmaktan büyük heyecan duyuyoruz."

https://twitter.com/satyanadella/status/1726509045803336122

Kaynak: Engadget, The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...