Tgrt Haber

Sam Altman kovulmuştu... OpenAI'daki kriz tatlıya bağlandı

09 Mart 2024 11:48 - Güncelleme : 09 Mart 2024 13:55
Sam Altman kovulmuştu... OpenAI'daki kriz tatlıya bağlandı

OpenAI Yönetim Kurulu, uluslararası bir hukuk firması tarafından yapılan inceleme sonucunda Sam Altman'a güvenin tazelenmesi ve CEO olarak göreve dönmesi kararını duyurdu.

Sohbet botu ChatGPT'nin arkasındaki büyük isimlerden birisi olarak bilinen Sam Altman​, kasım ayında OpenAI​ Yönetim Kurulu kararı ile CEO'luktan kovulmuştu, ardından kurul şirket çalışanlarının tepkisi üzerine kararından vazgeçmişti ve Altman görevine geri dönmüştü.

OpenAI Yönetim Kurulu Özel Komitesi bugün yaptığı açıklamada, uluslararası bağımsız hukuk firması WilmerHale tarafından yapılan incelemenin sonucunda "Altman'a güven tazelendiğini" ve "CEO olarak yeniden yönetim kuruluna katıldığını" duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Firma; OpenAI'ın önceki Yönetim Kurulu üyeleri, OpenAI yöneticileri, önceki Kurulun danışmanları ve diğer ilgili tanıklarla düzinelerce röportaj gerçekleştirdi. 30.000'den fazla belgeyi inceledi ve çeşitli kurumsal eylemleri değerlendirdi.

WilmerHale tarafından geliştirilen kayıtlara ve Özel Komite'nin tavsiyesine dayanarak Kurul, Bay Sam Altman ve Bay Greg Brockman'ın OpenAI'da devam eden liderliğine olan güvenini dile getirdi."

"SAM VE GREG DOĞRU LİDERLER"

OpenAI Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor, "Oybirliğiyle Sam ve Greg'in OpenAI için doğru liderler olduğu sonucuna vardık." ifadesini kullandı.

OpenAI Yönetim Kurulu ayrıca üç yeni yönetim kurulu üyesinin seçildiğini duyurdu:

- Dr. Sue Desmond-Hellmann, Bill ve Melinda Gates Vakfı'nın eski CEO
- Nicole Seligman: Sony danışmanı
- Fidji Simo: Instacart CEO'su ve Başkanı ve Shopify Yönetim Kurulu Üyesi

Kaynak: OpenAI
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...