Tgrt Haber

Samsung, akıllı telefon satışlarında 42 ülkede zirveyi bırakmadı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Counterpoint Research
24 Kasım 2023 13:32 - Güncelleme : 24 Kasım 2023 15:11
Samsung, akıllı telefon satışlarında 42 ülkede zirveyi bırakmadı

En çok akıllı telefon üreten firmalardan Samsung, Counterpoint Research tarafından yapılan son araştırmaya göre 42 ülkede pazar payını kimseye kaptırmadı.

Mobil pazarda Apple​'ın rekor iPhone​ satışı yaptığını bilmeyen yoktur. Ancak ABD'li teknoloji devini Samsung​ yakından takip ediyor. Koreli firma her yıl bütçe dostu modelleriyle piyasada üstünlük sağlarken bu, Counterpoint Research'ün son raporunda da gözler önüne serildi.

En çok telefon satan firmalar arasında yer alan Samsung, 42 ülkede pazar payını kimseye kaptırmadı; teknoloji devi bu ülkelerde en çok telefonu satan marka konumunu korudu.

SAMSUNG, PAZAR PAYINI 42 ÜLKEDE KORUDU

Yine de bu başarı gibi görünse de geçen yıl durum biraz daha farklıydı. Samsung bu yıl her ne kadar 42 pazarda birinci olsa da, geçtiğimiz yıl bu rakam 46 olarak kaydedilmişti. Muhtemelen Çin​ ve diğer pazarlarda rakiplerin piyasaya çıkardığı modeller bu durumun önüne geçmiş olabilir. 

Samsung, akıllı telefon satışlarında 42 ülkede zirveyi bırakmadı

Öyle ki daha önce Filipinler'de pazar payı yüksek olan Samsung, Çinli Realme​'nin C55 modeli nedeniyle rekabette biraz geride kaldı. 

Kaynak: Counterpoint Research

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...