Tgrt Haber

Samsung bu kez koruyamadı: Galaxy S22 sadece 55 saniyede hacklendi!

11 Aralık 2022 11:39 - Güncelleme : 11 Aralık 2022 11:52
Samsung bu kez koruyamadı: Galaxy S22 sadece 55 saniyede hacklendi!

Samsung'un amiral gemisi Galaxy S22, bir dakikadan az sürede hacklenerek markanın güvenini önemli derecede sarstı.

Android​, açık kaynaklı olması nedeniyle iOS'a kıyasla hacklenmeye daha müsait. Üreticiler her ne kadar güvenliği üst düzeyde tutmaya çalışsa da, buna karşılık yüzlerce hatta binlerce saldırı gerçekleşiyor ve korsanlar bir şekilde cihaza erişebiliyor.

Samsung'un en iddialı modellerinden Galaxy S22​ de, en erken sürede hacklenen telefonlardan biri oldu. Kanada’nın Toronto kentinde yapılan Pwn2Own etkinliğinde katılımcılar birçok cihazın açığını bulmak için mücadele ederken, Galaxy S22'yi hacklemek bir dakikalarını bile almadı.

55 SANİYEDE HACKLENDİ

Pentest Limited’den araştırmacılar, Galaxy S22 modelinde yer alan sıfırıncı gün açığını ortaya çıkardı. Böylece Pentest ekibi evlerine 5 puan ve 25 bin dolarlık ödülle dönmeyi başarırken, gözler de Samsung’a çevrildi. 

Samsung bu kez koruyamadı: Galaxy S22 sadece 55 saniyede hacklendi!

Pentest ekibi, Galaxy S22’ye yönelik bir Uygunsuz Girdi Onaylama saldırısı ile cihazı sadece 55 saniyede hacklemeyi başardı. Zero Day Initiative tarafından düzenlenen bu hack yarışmasında bir Zero Day (Sıfırıncı Gün) açığı kullanan ekip, ödüle de hak kazanmış oldu.

Ayrıca etkinlikte kullanılan tüm Galaxy S22 akıllı telefonlar, Android 13 işletim sisteminin en son güncellemesine sahipti. Bu güncellemeler Samsung tarafından onaylanmış durumda. Yarışma kurallarına göre, cihazlar en güncel işletim sistemlerine ve onaylanmış uygulamalara sahip olmak zorunda. 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...