Tgrt Haber

Samsung Galaxy S24 ilk güncellemesini aldı: İşte gelen yenilikler

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: SamMobile
16 Şubat 2024 12:29 - Güncelleme : 16 Şubat 2024 12:30
Samsung Galaxy S24 ilk güncellemesini aldı: İşte gelen yenilikler

Samsung Galaxy S24 serisi için yayınladığı yeni güncelleme ile kullanıcılara ekran canlılığı ayarı ve kamera kalitesinde iyileştirmeler sundu.

Teknoloji devi Samsung​, Galaxy S24​ serisi için merakla beklenen ilk güncellemeyi yayınladı. "Merakla beklenen" diyoruz çünkü güncelleme​, S24'ün piyasaya sürülmesinden bu yana kullanıcıların istediği birçok yeni özelliği ve iyileştirmeyi getirdi.

EKRANA YENİ CANLILIK AYARI

Bunların en başında, kullanıcıların ekranın canlılığını kendi isteklerine göre ayarlayabileceği yeni bir "canlılık ayarı" geliyor. Varsayılan canlı renk profili seçiliyken ekranın gösterdiği renkler daha yumuşak olacak, ancak yeni özellik sayesinde renkleri artırarak solgun görünmesi sorunu" düzeltilebilecek.

Canlılık ayarı yeni güncellemeyi yükledikten sonra Ayarlar > Ekran > Gelişmiş Ayarlar bölümünden kullanılabilecek.

Samsung Galaxy S24 ilk güncellemesini aldı: İşte gelen yenilikler - 1. Resim

KAMERA KALİTESİ İYİLEŞTİRİLDİ

554 MB boyutundaki güncellemeyle yapılan bir diğer düzeltme de kamera tarafında oldu. Samsung fotoğraf ve video çekim kalitesinin geliştirildiğini açıkladı.

Cihazın yakınlaştırma işlevleri, Portre Modu, Gece Çekimi, arka kamera video çekim özellikleri gibi konularda geliştirmeler yapıldığı belirtildi ancak bu geliştirmelerin detaylarından bahsedilmedi.

Samsung Galaxy S24 güncellemesi ile gelen kamera yenilikleri şu şekilde sıralandı:

  • Yüksek piksel modunda arkadan aydınlatmalı çekim yaparken parlaklık ayarlanarak görüntü kalitesi iyileştirildi.
  • Yüksek büyütmeli yakınlaştırma kullanıldığında metnin netliği iyileştirildi. (Yalnızca Galaxy S24 Ultra)
  • Video kaydederken netlik ve resim kalitesi iyileştirildi. (Yalnızca Galaxy S24 Ultra)
  • Fotoğraf modu önizlemesinde, iç ortamlardaki karanlık alanların parlaklığı artırıldı ve insanların keskinliği sorunsuz bir şekilde iyileştirildi. (Yalnızca Galaxy S24 Ultra)
  • Gece modunda doygunluk ve beyaz dengesi ayarlanarak renkler iyileştirildi.
  • Expert RAW uygulamasında yeni bir formatta DNG çekildikten sonra galeriye yakınlaştırıldığında görüntü kalitesi iyileştirildi.
  • Arka fotoğraf modunda arka ışık koşullarında hızlı hareket eden nesnelerin ifadesi iyileştirildi. (Yalnızca Galaxy S24 Ultra)
  • Fotoğraf modunda konuların (insanlar, çiçekler vb.) pozlaması ve renk ifadesi iyileştirildi. (Yalnızca Galaxy S24 Ultra)
  • Ekran ayarlarında "Ekran Modu"na "Keskinlik" seçeneği eklendi.

Samsung Galaxy S24 ilk güncellemesini aldı: İşte gelen yenilikler - 2. Resim

GALAXY S24 GÜNCELLEMESİ NASIL İNDİRİLİR?

Samsung Galaxy S24 güncellemesi şu anda Güney Kore'de kullanıma sunuldu. Önümüzdeki günlerde daha fazla ülkede yayınlanması bekleniyor.

Kaynak: SamMobile
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...