Tgrt Haber

Samsung Galaxy S24 Ultra kamera konusunda rakiplerine fark atacak

15 Ağustos 2023 12:28 - Güncelleme : 15 Ağustos 2023 12:28
Görsel temsilidir

Önümüzdeki yıl tanıtılması beklenen Samsung Galaxy S24 Ultra ile ilgili iddialar gelmeye devam ediyor. Akıllı telefonun telefoto kamerasının selefine göre daha gelişmiş olacağı ortaya çıktı.

Görsel temsilidir

Teknoloji devi Samsung​, gelecek yıl piyasaya sürmeyi planladığı yeni amiral gemisi telefonu Galaxy S24 Ultra için büyük güncellemeler üzerinde çalışıyor. Güvenilir sızıntı kaynağı Ice Universe tarafından yapılan son açıklamalara göre, Samsung Galaxy S24 Ultra kamera​ sistemi ile rakiplerine fark atacak.

En dikkat çekici değişikliklerden biri, Galaxy S24 Ultra'nın telefoto kamerasında yaşanacak. Ice Universe, yeni modelde yer alacak olan 50 Megapiksel çözünürlüğündeki telefoto kameranın, 1/2.52" büyüklüğünde bir sensör kullanacağını belirtiyor. Buna ek olarak, sensörün 5x'e kadar kayıpsız yakınlaştırma desteğine sahip olacağını da söylüyor.

GALAXY S24 ULTRA İLE 5X TELEFOTO KAMERASI GELİYOR

Küçük bir karşılaştırma yapmak gerekirse, Galaxy S23 Ultra'nın 10 Megapiksel çözünürlüğündeki telefoto kamerası 3x yakınlaştırma yapabiliyor. Güney Koreli şirket, S24 Ultra ile birlikte telefoto sensörünü yaklaşık olarak yüzde 40 büyüterek, kullanıcılarına çok daha net ve kaliteli çekimler yapma olanağı sunacak.

https://twitter.com/UniverseIce/status/1690988000556339202

Samsung ayrıca, S23 Ultra modelinde yer alan 10 Megapiksel 10x periskop kamerasını ve 200 Megapiksel birincil kamerasını Galaxy S24 Ultra'da da kullanmaya devam edecek. 12 Megapiksel özçekim kamerasının da aynı şekilde korunacağı belirtiliyor. Ancak, S23 Ultra'nın geniş açı kamerasının S24 Ultra'da tekrar kullanılıp kullanılmayacağı henüz belirsizliğini koruyor.

Ekran konusunda ise Ice Universe, Galaxy S24 Ultra'nın daha gelişmiş bir ekranla geleceğini açıkladı. Ancak, ekranın detaylarına dair henüz kesin bir bilgi bulunmuyor. Bu konuda daha fazla bilgi, önümüzdeki aylarda yapılacak açıklamalarla ortaya çıkacak.

Samsung'un Galaxy S24 Ultra modeli, ekran ve kameralardaki bu yenilikleriyle şimdiden beklentileri artırmış durumda. Hatırlanacağı üzere şirket Galaxy S23 serisini Türkiye ile aynı anda Şubat ayında tanıtmıştı. Bu doğrultuda Galaxy S24, S24 Plus ve S24 Ultra modellerinin de 2024'ün Ocak veya Şubat aylarında duyurulması bekleniyor.

Kaynak: GSMArena

Derleyen: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: GSMArena
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...