Tgrt Haber

Samsung Galaxy telefonlarda yapay zeka dönemi: ChatGPT rakibi ‘Galaxy AI’ duyuruldu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Samsung Blog
09 Kasım 2023 13:12 - Güncelleme : 09 Kasım 2023 13:14
Samsung Galaxy telefonlarda yapay zeka dönemi: ChatGPT rakibi ‘Galaxy AI’ duyuruldu

Samsung, üretken yapay zeka alanında yeni gelişmelerini duyurdu. Gauss’un ardından Galaxy akıllı akıllı telefonlar için de Galaxy AI modeli tanıtıldı.

Yapay zeka​ son birkaç aydır trend haline gelmiş durumda. ChatGPT​ ve Bard ile başlayan serüven, giderek daha da büyüyor. 

Apple’ın iOS 18 ile iPhone ve iPad için yapay zekayı getireceğini zaten biliyoruz. Ancak Samsung​, rakibinden daha hızlı davranarak kendi üretken yapay zekasını duyurdu. ChatGPT benzeri özellikler taşıyan Galaxy AI​, Samsung Galaxy telefonlarda yeni deneyim yaşatacak.

GALAXY AI İLE SAMSUNG TELEFONLARA YAPAY ZEKA DESTEĞİ GELİYOR

Samsung, paylaştığı bir blog yazısında birçok görevi gerçekleştirebilecek, ChatGPT ile  benzer çalışma prensibine sahip Galaxy AI’in duyurusunu yaptı. 

Hem cihazda hem de bulutta işlemeyle desteklenen Galaxy AI, deneyimi önemli ölçüde geliştirecek. Ayrıca Samsung bu yapay zeka modeli için şunları söylüyor:

‘’Mobil teknolojinin dünyanın her yerindeki insanlar için bağlantı, üretkenlik, yaratıcılık ve daha fazlasını mümkün kılma konusunda inanılmaz bir gücü var, ancak şimdiye kadar mobil yapay zekanın bunu gerçekten anlamlı bir şekilde ateşlediğini görmedik. Galaxy AI bugüne kadarki en kapsamlı istihbarat teklifimizdir ve telefonlarımız hakkındaki düşüncelerimizi sonsuza kadar değiştirecektir.’’ 

ÇAĞRI İÇİN CANLI ÇEVİRİ DESTEĞİ

Öte yandan Galaxy AI’in dikkat çeken başka bir özelliği ise Canlı Çeviri Çağrısını destekleyecek olması. Bu özellik ile kullanıcılar aramalar sırasında canlı çeviri ayrıcalığına sahip olacak. Özellikle film altyazılarında olduğu gibi eş zamanlı çeviriler olacak.

‘’ AI Canlı Çeviri Çağrısı yakında en yeni Galaxy AI telefonuna sahip kullanıcılara ihtiyaç duydukları anda kişisel bir tercüman sağlayacak. Yerel arama özelliğine entegre olduğu için üçüncü taraf uygulamaları kullanma zorunluluğu ortadan kalkıyor.’’

NE ZAMAN GELECEK?

Samsung’un, Galaxy cihazlar için geliştirdiği yeni yapay zeka modeli, gelecek yıl Galaxy S24 serisiyle çıkış yapabilir. 

Kaynak: Samsung Blog

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...