Tgrt Haber

Samsung Galaxy Watch’a çok konuşulacak yenilik: Yumruk hareketiyle komut verin

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Anadolu Ajansı
05 Aralık 2023 16:50 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 16:53
Samsung Galaxy Watch’a çok konuşulacak yenilik: Yumruk hareketiyle komut verin

Samsung, son model Apple Watch akıllı saatlerden de aşina olunan yumruk sıkma hareketini, Galaxy Watch modelleri için de getirdi.

Giyilebilir teknolojide sektörün başlıca isimlerinden Samsung​, akıllı telefonlarında gösterdiği yazılım başarısını Galaxy Watch modellerine de yansıtıyor.

Teknoloji devi, özellikle erişilebilirlik​ anlamında kolaylık sağlayacak yumruk hareketi özelliğini Galaxy Watch serisi saatleri için de getirdi.

PEK ÇOK İŞLEMİ DOKUNMADAN YAPIN

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Samsung'un Galaxy Watch akıllı saatlerinde yenilikçi erişilebilirlik çözümler sunan Evrensel Hareketler (Universal Gestures) özelliğini öne çıkarıyor.

Kolay ve sezgisel el hareketleri üzerinden dokunma gerektirmeyen deneyimler sunma hedefiyle tasarlanan Evrensel Hareketler, One UI 5 Watch güncellemesinin bir parçası olarak karşımıza çıktı.

Samsung Galaxy Watch’a çok konuşulacak yenilik: Yumruk hareketiyle komut verin

Öte yandan faydalı olan bu özellik, kullanıcılara parmaklarıyla saate dokunmadan veya bir düğmeye basmadan da cihazı kullanabilmek için bir alternatif sunuyor. "Eli Yumruk Yapma", "İki Kez Yumruk Yapma", "Parmakları Sıkıştırma" ve "Çift Sıkıştırmadan" oluşan dört farklı el hareketiyle Galaxy Watch'ları ihtiyaca göre kullanmak mümkün hale geliyor.

Samsung Watch'taki Evrensel Hareketler özelliği etkinleştirildiğinde Galaxy Watch, özelleştirilebilir renkli bir çerçeveyle gösteriyor. Böylece bu sezgisel mod, özel ve erişilebilir bir deneyim yaşatmak için kullanımınıza sunulmuş oluyor.

Kullanıcının elini art arda iki kez yumruk yapınca ise doğrudan bileğinden erişilebilen bir dizi kullanışlı seçenek içeren Eylem Menüsü açılıyor. Bu menü, uygulamalar listesini açmak, önceki ekrana gitmek ve son uygulamaları görüntülemek gibi temel araçlar sunan ve ihtiyaç duyulan her an kullanıcının yanında olan bir alet çantası gibi çalışıyor.

Son olarak gelen aramaları cevaplamak, uyarıları ve aramaları durdurmak ve uygulamaları hızlıca başlatmak gibi işlemlerin tümü, kolay el ve kol hareketleriyle gerçekleştirilebiliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...