Tgrt Haber

Samsung ile Hyundai iş birliği için el sıkıştı: İşte iki devin gerçekleştireceği proje!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: yonhap news
09 Haziran 2023 22:24 - Güncelleme : 09 Haziran 2023 22:29
Samsung ile Hyundai iş birliği için el sıkıştı: İşte iki devin gerçekleştireceği proje!

Teknoloji devi Samsung ile otomobil devi Hyundai, iş birliği kapsamında el sıkıştı. İki şirket de bir arada çok önemli bir proje üzerine çalışacak. Bu sayede Hyundai marka otomobiller de önemli derecede iyileştirilecek.

Bir yandan Güney Koreli teknoloji devi, diğer yandan otomobil devi Hyundai​. Her iki şirket kısa süre önce iş birliği yaptı ve bunu resmi olarak duyurdu. Peki bu iş birliğinin altında yatan nedir ve iki dev birlikte neler yapacak?

Sadece akıllı telefon, tablet veya bilgisayar üretmekle sınırlı kalmayan Samsung​, ana gelir kaynaklarından birini de işlemcilere borçlu. Öyle ki bu işlemciler yakında Hyundai otomobillerde de yer alacak ve teknoloji devinin gelirleri önemli ölçüde artacak.

HYUNDAİ OTOMOBİLLERE AUTO V920 ENTEGRASYONU

Yonhab haber ajansına göre Samsung'un Exynos Auto V920 işlemcisi, Hyundai'nin 2025'te piyasaya çıkacak yeni nesil otomobillerindeki araç içi bilgi-eğlence (IVI) sistemlerini yönetecek. Samsung, iki şirketin otomotiv yarı iletkenleri üzerinde ilk kez beraber çalıştığını belirtti.

Samsung ile Hyundai iş birliği için el sıkıştı: İşte iki devin gerçekleştireceği proje!

Öte yandan Exynos Auto V920, Samsung'un otomobillere yönelik üçüncü nesil çipi ve CPU, grafik ve sinirsel işleme performansında "önemli yükseltmeler" sağlıyor. 

Bu iyileştirmeler, IVI sisteminin aynı anda birden çok ekranda gerçek zamanlı bilgileri görüntüleyebilmesine, video içeriğini oynatabilmesine ve oyunları yönetebilmesine imkan tanıyor.

Samsung Electronics Sistem LSI İş Birimi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jae Geol Pyee "Önde gelen bir küresel mobilite üreticisi olan Hyundai Motor ile işbirliği yapmaktan heyecan duyuyoruz ve bu ortaklığın otomotiv bilgi-eğlence alanındaki konumumuzu daha da sağlamlaştıracağını düşünüyoruz" dedi ve devam etti: "Küresel müşterilerimiz ve ekosistem ortaklarımızla yakın işbirliği yaparak, güvenli ve keyifli bir mobilite deneyimi sunan son teknoloji otomotiv çip çözümleri üretmeye devam edeceğiz."

Samsung, V920'nin içine otonom sürüş için optimize edilmiş ve son nesle göre 1,7 kat daha fazla işlem performansı sağlayan on Arm çekirdeğine yer verdi. Samsung, LPDDR5 bellek desteğiyle V920'nin ön panel, bilgi-eğlence ve arka koltuk eğlence sistemleri için altı adet yüksek çözünürlüklü ekrana ve önemli görsel verileri yakalayan 12 kamera sensörüne güç verebileceğini söylüyor.

Buna ek olarak V920, selefine göre iki kat daha hızlı grafik işlem gücüne ve sinirsel işleme birimi (NPU) söz konusu olduğunda 2,7 kat daha iyi performans ortaya koyuyor. Bu gelişmeler, araç içi ekranlar ve sürücü izleme özelliklerinde daha iyi deneyimler yaşatacak.
Son olarak V920 , Otomotiv Güvenlik Bütünlüğü Düzeyi B (ASIL-B) gereksinimlerini karşılayan yerleşik bir güvenlik adası da içeriyor. IVI sistemini güvende tutmak için, hataları meydana geldikleri anda algılayabiliyor ve yönetebiliyor.

Kaynak: yonhap news

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...