Tgrt Haber

Samsung, iPhone 15'teki ısınma sorunuyla dalga geçti

09 Ekim 2023 14:30 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 14:34
Samsung, iPhone 15'teki ısınma sorunuyla dalga geçti

iPhone 15 Pro'nun aşırı ısınma sorunu, akıllı telefon üreticilerinin de gündeminde düşmüyor. Samsung, sosyal medya hesabı üzerinden Apple'a "alev" konulu bir gönderme yaptı.

Samsung​, iPhone​ 15 Pro ve Pro Max modellerinde meydana gelen aşırı ısınma​ sorununu Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla eleştirdi.

Hatırlanacağı üzere Apple​'ın yeni akıllı telefon modelleri bir süredir aşırı ısınma sorunuyla boğuşuyor. Soruna neyin sebep olduğu ise tam olarak bilinmiyor. Öte yandan Apple, farkında olduklarını söyleyip yazılım güncellemesiyle çözüme kavuşturma sözü vermiş olsa da, eleştirilerden kaçamadı.

SAMSUNG'DAN APPLE'A GÖNDERME 

Tamindir'de yer alan bilgiye göre, Samsung Türkiye hesabından paylaşılan videoda, "Alevleri elinde değil de paylaştığın hikayelerde görmek istiyorsan sen de Galaxy’ye gel" ifadelerine yer verildi. 

iPhone 15 satışa çıktığı günden beri, gereğinden fazla ısındığına dair şikayetlerle gündeme geliyordu. Hatta problemi belirtmek için sosyal medya uygulamalarına uğrayan bazı kullanıcılar, sıcaklığın bazen 50 dereceye kadar çıktığını ve telefonun elde tutulamaz hale geldiğini iddia etmişlerdi.

Bunun üzerine Apple, geçen hafta yayınladığı "iOS 17.0.3" kodlu yazılım güncellemesiyle iPhone 15 Pro ısınma sorunu için çözüm sundu. Yapılan ilk testlere göre, güncelleme problemi tamamen ortadan kaldırmasa da, iPhone 15'in işlemci performansında da hiçbir düşüş yaşanmadığı gözlemlendi.

APPLE, TOPU INSTAGRAM'A ATTI

Apple, ısınma sorunu ilk ortaya çıktığı sırada topu üçüncü parti uygulamalara attı. Instagram ve Uber gibi uygulamaların sistem kaynaklarını yoğun kullanması nedeniyle yaşanmış olabileceğini belirtti.

Apple, konuyla ilgili açıklamada "Bir başka sorun da üçüncü taraf uygulamaların son güncellemelerinin sisteme aşırı yüklenmesine neden olmasıyla ilgilidir. Şu anda kullanıma sunulmakta olan düzeltmeler için bu uygulama geliştiricileriyle iş birliği yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Tamindir
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...