Tgrt Haber

Samsung popüler modelinin fişini çekti: Artık güncelleme almayacak

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Gizmochina
07 Eylül 2023 12:36 - Güncelleme : 07 Eylül 2023 12:36
Samsung popüler modelinin fişini çekti: Artık güncelleme almayacak

Samsung 2019 yılında piyasaya sürdüğü Galaxy Note 10 ve Note 10 Plus modellerine yazılım desteği vermeyi bıraktı. Her iki telefon da artık hiçbir güvenlik güncellemesini almayacak.

Samsung​, 2019 yılında piyasaya sürülen Galaxy Note 10 modeli için beklenmedik bir kararla yazılım desteğini sonlandırdı.

Genellikle 5 yıl boyunca yazılım güncellemeleri ve güvenlik yamaları sağlayan şirket, bu seriyi sadece 3 büyük işletim sistemi güncellemesi ve 4 yıl güvenlik güncellemesi ile destekleyeceğini açıklamıştı.

GALAXY NOTE 10'UN FİŞİ ÇEKİLDİ

Galaxy Note 10 ve Note 10 Plus kullanıcıları için kötü haber geldi. Güney Koreli şirketin bu iki modele olan yazılım desteğini tamamen sona erdirdiği açıklandı.

Başlangıçta Android 9 işletim sistemiyle piyasaya sürülen bu telefonlar, Android 10 güncellemesini 2020'nin başlarında aldılar. Ardından Android 11 güncellemesi 2021'in sonlarına, Android 12 güncellemesi ise 2022'nin sonlarına doğru geldi. Ancak şimdi bu telefonlar yeni işletim sistemi güncellemeleri veya güvenlik yamaları almayacaklar.

Bu durum, kullanıcılar için güvenlik risklerini artırabilir, çünkü güncellemeler olmadan cihazlar daha savunmasız hale gelebilirler. Güvenlik konusunda endişe taşıyan kullanıcılar, daha yeni bir telefona geçmek zorunda olacaklar.

NOTE 10 LİTE BİR YIL DAHA DEVAM

Öte yandan iyi haber şu ki, Galaxy Note 10 Lite modeli, 2020 yılında piyasaya sürüldüğü için, 2024'e kadar üç aylık aralıklarla güvenlik güncellemeleri almaya devam edecek. Bu tarihten sonra bu akıllı telefon da Note 10 ile aynı kaderi paylaşacak, yani dört yıllık güvenlik güncellemesi desteğinin sonuna gelmiş olacak.

Kaynak: Gizmochina
Sonraki Haber Yükleniyor...