Tgrt Haber

Samsung telefonunuzdaki verileri hırsızlara karşı koruyabilirsiniz? Çoğu kullanıcı bu özellikten habersiz! İşte etkinleştirmenin yolu

31 Mart 2023 13:23 - Güncelleme : 31 Mart 2023 13:36
Samsung telefonunuzdaki verileri hırsızlara karşı koruyabilirsiniz? Çoğu kullanıcı bu özellikten habersiz! İşte etkinleştirmenin yolu

Telefonunuzu çaldırmanız mümkün ama verilerinizi riske atmak zorunda değilsiniz. Samsung cihazları çoğu kişinin bilmediği, özel bilgi ve verileri hırsızlara karşı güvende tutan bir uygulamaya sahip.

Samsung​ kullanıcıları, akıllı telefonlarının  birçok özelliğinden faydalanmasa da güvenlik​ açısından bazı özelliklerin çok bilinmediği de bir gerçek. Yeni özellikleri denemeyi ve telefonunuzu kişiselleştirmeyi seven biriyseniz, her özelliği bulmak ve kullanmak için cihaz ayarlarında kolayca saatler harcayabilirsiniz.

Ancak çoğu kişi, Samsung cihazını "varsayılan" ayarlarda kullanma eğiliminde. Bu nedenle pek çok harika özellik ne kadar faydalı olsa da genellikle hiçbir zaman kullanılmıyor. Daha az bilinen bu özelliklerden biri de telefonunuzun çalınması durumunda özel bilgilerinizin korunmasına yardımcı olan "Otomatik Fabrika Sıfırlaması" özelliği. Peki "Otomatik Fabrika Sıfırlaması" nasıl etkinleştiriliyor?

SAMSUNG'DA OTOMATiK FABRIKA SIFIRLAMASI NEDİR?

Samsung cihazlar, "Otomatik Fabrika Sıfırlaması" adı verilen yerleşik bir hırsızlık önleme özelliğiyle birlikte gelir. Etkinleştirildikten sonra, parmak izi veya yüz tanıma yoluyla parola ve biyometrik kilit açma dahil olmak üzere arka arkaya 20 yanlış kilit açma denemesi algılarsa, cihazınız otomatik olarak fabrika ayarlarına sıfırlanacak şekilde ayarlanır.

Temel olarak, telefonunuzun gizliliğini ve güvenliğini artırmaya yardımcı olan bir kapama anahtarıdır. Telefonunuz çalınsa bile hırsız, özel bilgilerinizi ele geçiremez. Telefonunuz 20 yanlış kilit açma denemesi kaydettiği anda, dosyalar ve indirilen uygulamalar dahil her şeyi siler.

SAMSUNG OTOMATiK FABRIKA SIFIRLAMASI NASIL ETKINLEŞTİRİLİR?

Öncelikle özelliği etkinleştirmeden önce, gerekirse verilerinizi daha sonra yeni bir cihaza geri yükleyebilmek için Samsung telefonunuzdaki her şeyi yedekleyin. İşiniz bittiğinde, sırasıyla "Ayarlar > Kilit ekranı > Güvenli kilit ayarları" bölümüne gidin, parolanızı yazın ve özelliği etkinleştirmek için "Otomatik fabrika ayarlarına sıfırla" öğesini açın.

Samsung telefonunuzdaki verileri hırsızlara karşı koruyabilirsiniz? Çoğu kullanıcı bu özellikten habersiz! İşte etkinleştirmenin yolu

Telefonunuz fabrika ayarlarına sıfırlanırsa, Google ve Samsung hesaplarınız da dahil olmak üzere sizinle bağlantılı tüm veriler silineceğinden Cihazımı Bul hizmeti aracılığıyla izleyemeyebileceğinizi unutmayın. Ancak telefonunuzu (sıfırlanana kadar) izleyebilmek istiyorsanız, Ağı ve güvenliği kilitle seçeneğini açın, böylece hırsız bu hizmetleri devre dışı bırakamaz.

Öte yandan, bir hırsız büyük ihtimalle arka arkaya birçok kez cihazınızın kilidini açmaya çalışır ve bu, Otomatik Fabrika Sıfırlaması özelliğinin devreye girip her şeyi sildiği zamandır, böylece verileriniz güvende kalır ve hırsız için erişilemez.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...