Tgrt Haber

Samsung'dan esnek çalışma hamlesi: Ayda bir kez...

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER
14 Haziran 2023 15:21 - Güncelleme : 14 Haziran 2023 15:46
Samsung'dan esnek çalışma hamlesi: Ayda bir kez...

Samsung, Güney Kore'de şirket içerisindeki genç yetenekleri elinde tutabilmek için esnek çalışma düzenlemesine gideceğini açıkladı.

Samsung​, haftada 40 saatten fazla çalışılması koşuluyla her ay bir Cuma günü tatil​ edilecek.

Şirket sözcüsü Çarşamba günü telefonla Bloomberg'e yaptığı açıklamada, önümüzdeki haftadan itibaren, fabrika dışı, tam zamanlı personelin maaş​ çeklerini aldıkları dönemde izin alabileceklerini söyledi.

Samsung'un hamlesi, yerel rakibi SK Hynix Inc.'in geçen yıl benzer bir esnek çalışma​ uygulamasına geçmesinin ardından geldi. Aralarında popüler sosyal platform Kakao Corp.'un da bulunduğu diğer Güney Koreli teknoloji firmaları da pandeminin ardından daha esnek çalışma düzenlemeleri getirmişti.

Y VE Z KUŞAĞI ŞİRKETİN DÖRTTE ÜÇÜNÜ OLUŞTURUYOR

Samsung ve diğer şirketlerden gelen düzenlemeler özellikle iş-yaşam dengesine değer veren genç yetenekleri elde tutmayı amaçlıyor. Zira, Samsung'un 2022 şirket raporuna göre, Y ve Z kuşağı küresel olarak şirketin işgücünün yaklaşık dörtte üçünü oluşturuyor.

Güney Kore'nin diğer ülkelere nazaran nispeten daha muhafazakar bir çalışma kültürünün olduğu biliniyor. Güney Kore, 2021'de OECD üyeleri arasındaki ortalamadan yaklaşık 200 saat daha fazla çalışarak dünyanın en çok çalışan ülkeleri arasında yer almıştı.

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...