Tgrt Haber

Samsung'tan yılbaşı öncesi Android 13 sürprizi: Bir model daha güncellemeye kavuştu

27 Aralık 2022 11:50 - Güncelleme : 27 Aralık 2022 11:55
Samsung'tan yılbaşı öncesi Android 13 sürprizi: Bir model daha güncellemeye kavuştu

Android 13 dağıtımını hız kesmeden sürdüren Samsung, yıl bitiminden önce bütçe dostu bir modeline daha yeni güncellemeyi yayınladı.

Yazılım güncellemelerini en hızlı yayınlayan firmalardan Samsung​,  Android 13​ tabanlı One UI 5​ güncellemesinde önemli bir aşamayı geride bıraktı. 

Onlarca modeline yeni güncellemeyi ulaştıran şirket, yılbaşına yaklaşırken bütçe dostu bir modeli daha yeni sürüme güncelledi. Kasım 2022 güvenlik yamasıyla birlikte Android 13, bütçe dostu Galaxy A13 modeli için yayınlandı.

GALAXY A13, ANDROİD 13'Ü ALDI

Google'ın yeni işletim sistemi Android 13 ve Samsung'un geliştirdiği One UI 5 arayüzü, şirketin uygun fiyatlı Galaxy A13 modeli için birçok ülkede dağıtılmaya başladı.

Söz konusu güncelleme​ A13 için A135FXXU2BVL2 yapı numarasıyla geliyor. Ayrıca düzinelerce güvenlik açığını giderdiğini belirten Samsung, bunun Kasım 2022 güvenlik yamasına dahil edildiğini vurguluyor.

Samsung'tan yılbaşı öncesi Android 13 sürprizi: Bir model daha güncellemeye kavuştu

Şu anda Android 13 güncellemesi Galaxy A13 için;  Ermenistan, Azerbaycan, Hırvatistan, Fransa, Gürcistan, Almanya, İrlanda, İtalya, Kazakistan, Polonya, Portekiz, Sırbistan, Slovenya, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere çeşitli Asya ve Avrupa ülkelerinde kullanıma sunulmuş durumda. Türkiye'deki kullanıcılarda birkaç gün içinde merakla beklenen güncellemeye kavuşacaktır.

SAMSUNG, ANDROİD 13 İLE NELERİ GETİRDİ?

Geçtiğimiz aylarda kullanıma sunulan Android 13, Samsung'un da iş birliğiyle telefonlara önemli yenilikler kazandırdı.

Görsel açıdan cihazlarda birtakım değişikik meydana geldi. Renk Paleti özelliği daha fazla seçenekle güncellenirken, bildirimler için daha büyük simgeler, daha hızlı ayar geçişi, yeni eklenen yığıtılmış widget gibi pek çok özellik daha cihazlara getirildi. Daha da önemlisi performans ve kararlılık iyileştirilirken, animasyonlar da önemli derecede stabilliğe ulaştı.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...