Tgrt Haber

Sanayi ve Teknoloji Bakanı duyurdu: Yapay zekaya 6,7 milyar destek verildi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Aralık 2023 12:05 - Güncelleme : 13 Aralık 2023 12:07
Sanayi ve Teknoloji Bakanı duyurdu: Yapay zekaya 6,7 milyar destek verildi

`Medyada Yapay Zekayı Yönetmek` programı kapsamında açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yapay zekaya verilen destek ve projelere ilişkin detayları paylaştı.

Türkiye​, teknoloji alanında önemli yatırımlar yapıyor. Özellikle son dönemde yapay zeka​ dünyanın trendlerinden biri haline gelirken, ülkemiz de bu trende ayak uydurma konusunda zaman kaybetmeden çalışmalarını sürdürüyor.

Anadolu Ajansı’nın `Medyada Yapay Zekayı Yönetmek`programında konuşan Sanayi ve Teknoloji BakanıMehmet Fatih Kacır​, yapay zekaya yönelik projeleri ve harcanan ücreti açıkladı.

6,7 MİLYAR DESTEK VERİLDİ

Yapay zekanın, günlük yaşam pratiklerini kolaylaştırdığını vurgulayan Bakan Kacır, "TÜBİTAK burs ve destek programları kapsamında son 21 yılda yapay zeka alanında 3 bin 700'den fazla projeye ve 1300'den fazla kişiye 6,7 milyar lira destek verdik," dedi.



Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...