Tgrt Haber

Sayılı günler kaldı, elinizi çabuk tutun: Apple, tüm iPhone’lar için pil değişim ücretinde fiyat artışına gidiyor!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
21 Şubat 2023 15:09 - Güncelleme : 21 Şubat 2023 15:19
Sayılı günler kaldı, elinizi çabuk tutun: Apple, tüm iPhone’lar için pil değişim ücretinde fiyat artışına gidiyor!

Apple, geçtiğimiz aylarda internet sitesinden iPhone 14’ten önceki tüm modeller için pil değişiminde ücret artışına gideceğini duyurdu. Zamlı fiyatlar için sayılı günler kalırken, pil değişimi yapan kullanıcıların da elini çabuk tutmasında fayda var.

Apple​, birkaç ay önce yurt dışındaki internet sitesinde iPhone​ pil ücretinde fiyat artışına gideceğini belirten duyuru yaptı.

Mart 2023 olarak işaret edilen tarih için artık sayılı günler kalırken, kullanıcıların garanti dışı pil değişimi için de elini çabuk tutmasında fayda var. Peki zam sonrası iPhone pil değişim ücreti ne kadar olacak?

PİL DEĞİŞİM ÜCRETLERİNE BÜYÜK ZAM GELİYOR

Apple, 1 Mart 2023 tarihi itibariyle iPhone, iPad ve Mac modellerinin pil değişimi için ücret artışına gidecek.

iPhone 14’ün öncesindeki tüm modeller için zam yapılırken, 540 TL’lik bir fiyat artışı​ olacak.  Peki iPhone’un pilini hangi durumlarda değiştirmeliyiz?

Apple’a göre pil sağlığı %80’in altına düşerse cihazın performansı sınırlanıyor ve bu da kullanıcı deneyimini önemli ölçüde düşürüyor. Dolayısıyla pil sağlığınız %80 veya altındaysa pil değişimi yapmanızda fayda var. Eğer böyle bir düşünceniz varsa 1 Mart’a kadar bir an önce servise gitmeniz gerekir. Alternatif olarak üçüncü taraf markaların da pilini kullanabilirsiniz.

Apple’ın zamma ilişkin duyurusu ise şöyle:

‘’ Şu anda geçerli olan garanti kapsamı dışında pil servisi ücreti Şubat 2023'ün sonuna kadar geçerli olmaya devam edecektir. 1 Mart 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, garanti kapsamı dışında pil servisi ücreti iPhone 14'ten önceki tüm iPhone modelleri için 540 TL tutarında artırılacaktır.’’

Şu anda çoğu iPhone modellerinin pili 1.399 TL karşılığında değişiyor. Fakat zam sonrası bu rakam onlarca model için 1.940 TL olacak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...