Tgrt Haber

‘’Seçim günü çalışanlar ofise alınmayacak’’ dedi, ortalık karıştı: Turkcell’den açıklama geldi!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
12 May 2023 15:20 - Güncelleme : 12 May 2023 15:22
‘’Seçim günü çalışanlar ofise alınmayacak’’ dedi, ortalık karıştı: Turkcell’den açıklama geldi!

14 Mayıs Seçimi öncesi Turkcell, çalışanların ofise alınmayacağını ifade eden mail atmasının ardından gündeme geldi. Konuya ilişkin iddialar sosyal medyada en üst sıralarda yer alırken, şirketin CEO’sundan açıklama geldi.

Türkiye​, seçime doğru ilerlerken vatandaşlar 14 Mayıs’ta sandık başına gidecek. Seçim​ öncesi yasaklar uygulanmaya başlarken, Turkcell’in çalışanlarına gönderdiği mail ise gündeme bomba gibi düştü.

İstanbul’daki çalışanlarına mail gönderen operatör şirketi, söz konusu notta ‘’ 12 Mayıs Cuma akşamı 21:00’dan, 15 Mayıs Pazartesi günü  06.00’a kadar tüm plazalarımızda yapılacak olan teknik alt yapı çalışmaları nedeniyle zorunlu haller dışında plaza ve ofislerimize giriş olmayacaktır’’ ifadelerine yer verdi.

TURKCELL​ CEO’SU KONUYA AÇIKLIK GETİRDİ

Katıldığı bir programda soruları cevaplayan Turkcell CEO’su Murat Erkan, “Plazada internet mi olur? Plazaya insan girmemesiyle internet ya telefon iletişimi kesilir mi? Plazayı kapatmasak da internet kesilip, yavaşlatılabilir. 2 gün boyunca alt yapı ile ilgili teknik ekibimiz ofiste çalışacak” açıklamalarını yaparken sözlerine şöyle devam etti:

“VPN bağlantısı bizim kendi dahili şebekemize bizim ekiplerimizin bağlanması demek. Teknik çalışma yapılırken dışarıdan arkadaşlarımızın VPN’ye erişememesi gerekiyor.

Türkiye’de interneti sadece Turkcell sağlamıyor. Türkiye’nin Turkcell’i olarak daha önceki seçimlerde de aynı uygulamaları yaptık. Süreci çok hassas yönetiyoruz. Allah korusun bu internet… Ama bizim işimiz erişimin kopmaması. Çok iddialı bir cümle ama Turkcell interneti çökmez. Teknoloji işinde mutlaka aksilikler olur biz onlar olmasın diye bu çalışmaları yapıyoruz.

 Daha önceki seçimde de bu çalışmayı yaptık. Turkcell ile ilgili bir sorun oldu mu? Olmadı. Biz bu seçimin tarafı değiliz. Birçok kuruma partilere, kamu kuruluşlarına hizmet veriyoruz”

Kaynak: TGRT Haber
Derleme: Okan Güleş

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...