Selçuk Bayraktar, dünya havacılık tarihinde bir ilke imza attı
TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Samsun'da sergilenen İHA'larla havacılık tarihinde bir ilkin gerçekleştiğini duyurdu.
Türkiye'nin gözde İHA'larının mimarı Selçuk Bayraktar, halen devam eden TEKNOFEST Samsun'da sürprizlere devam ediyor. Merakla beklenen KIZILELMA, AKINCI ve TB2'yi sergileyen Bayraktar, dünya havacılık tarihinde bir ilke geçecek başarıya imza attı.
TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, ikinci pilot olarak görev yaptığı HÜRKUŞ ile Akıncı kol uçuşu yaptı. Uçuşu değerlendiren Bayraktar, “Dünyada Türk mühendislerinin tasarladığı biri insanlı biri insansız uçakla ilk defa kol halinde bir kalkış oldu. Havacılık tarihi açısından da bir ilk yaşandı” açıklamalarında bulundu.
EN ÖZEL ANLARDAN BİRİ YAŞANDI
TEKNOFEST KARADENİZ’in en özel anlarından biri festivalin 2. gününde yaşandı. HÜRKUŞ ve Akıncı kol kola kalkış yaparak havada hünerlerini sergiledi. Birbirinden zorlu hareketleri başarıyla yapan insanlı ve insansız hava araçalrı, izleyenleri hayran bıraktı. HÜRKUŞ’ta ikinci pilot olarak görev yapan Selçuk Bayraktar, ayağının tozuyla yaşananları anlattı:
Dünya havacılık tarihinde bir ilk yaşandığını uçaktan iner inmez dile getiren Selçuk Bayraktar, “Tarifi olmayan bir duygu bu. Dünyada Türk mühendislerinin tasarladığı biri insanlı biri insansız uçakla ilk defa kol halinde bir kalkış oldu. Havacılık tarihi açısından da bir ilk yaşandı. Hem Türk pilotlarının marifetini hem de Türk mühendislerinin, teknisyenlerinin mahareti sergilendi. Yüce Rab'bimize, bu günleri gösterdiği için şükürler olsun.
Ülkemiz artık sadece dünyadan aldığı, tedarik ettiği uçaklarla değil, kendi uçaklarıyla, kendi insansız hava araçlarıyla bu gösterileri yapar hale geldi. Hatta insanlı ve insansız hav araçlarının görev yapması açısından da ayrıca muharebe tarihi açısından da bir gösterim oldu. Bütün bunların Samsun’da büyük taarruzun 100. yılında, TEKNOFEST’te olmasınınayrı bir önemi var. Gökyüzünde attığımız manevralar sırasındaki duygularla bunları harmanladığınızda inanılmaz bir şey oluyor.
Festivalimize katılan, yarışmalara atılan 600 binden fazla genç ve bunun yanında 100 binlerle festivale eşlik eden milletimiz inşallah gelecekte çok daha büyük işlere imza atacaklar. Bizler onların önünü açmak için bu etkinlikleri düzenliyoruz. 6. yıl İstanbul’da olacak. Bir yıl İstanbul’da, bir yıl Anadolu’da yapıyoruz. Biraz ellerini çabuk tutsunlar. Şimdiden takımlarını kursunlar. 600 bin değil 1 milyon öğrencimiz başvursun. Şimdiden katılmalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.