Tgrt Haber

Selçuk Bayraktar duyurdu: TB3 son virajda, Çorlu'ya intikal etti

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Eylül 2023 16:09 - Güncelleme : 27 Eylül 2023 16:12
Selçuk Bayraktar duyurdu: TB3 son virajda, Çorlu'ya intikal etti

Dünyanın en büyük havacılık festivallerinden TEKNOFEST, kapılarını kısa süre önce İzmir'deki vatandaşlara açtı. TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar açıklamalarda bulundu. TB3'ün ilk uçuşu için de gelişmeler aktarıldı.

Dünyanın en büyük havacılık festivallerinden TEKNOFEST​, İstanbul ve Ankara'nın ardından İzmir​'deki vatandaşlara da kapısını açtı. Birbirinden ilginç teknolojik ürünlerin sergilendiği festivalde, yepyeni projeler de sahne alıyor. TEKNOFEST'in ardından Baykar Teknoloji, merakla beklenen Bayraktar TB3​'ün de ilk uçuşunu gerçekleştirecek.  Hem gemiden hem de pistten uçuş yapacak yerli SİHA​ için geri sayım başlarken, Selçuk Bayraktar​ son gelişmeleri TEKNOFEST İzmir'de paylaştı.

İnsansız savaş uçağı KIZILELMA'nın önünde basının sorularını cevaplayan Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'in, Cumhuriyetin 100'üncü yılına yakışır şekilde İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmir'de de büyük bir coşkuyla kapılarını açtığını söyledi. Bayraktar aynı zamanda TB3'ün ilk uçuşuna ilişkin soruları da cevapladı.

''BAYRAKTAR TB3 İLK UÇUŞUNU KARADAN YAPACAK''

Dünyada kısa pistli gemilere konuşlanabilen ilk SİHA olması planlanan Bayraktar TB3'ün ne zaman havalanacağıyla ilgili soruya Bayraktar, şu açıklamalarla cevap verdi:

"TEKNOFEST öncesinde yer testleri için ve sonrasında gerçekleşecek uçuş testleri için Çorlu'ya intikal etti yakın bir zamanda testlerimizi başarıyla tamamlayarak ilk uçuşunu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu karadan uçuş olacak. İlerleyen zamanlarda da inşallah gemiden testlerine başlayacağız."

ELON MUSK İLE YAN YANA GELECEK Mİ?

Selçuk Bayraktar, bir gazetecinin, SpaceX ve Tesla Motors şirketlerinin kurucusu Elon Musk'un festivale davet edildiğini hatırlatarak, "İkiniz yan yana gelmek ister misiniz?" şeklindeki sorusunu şöyle cevapladı:

"TEKNOFEST dünyanın en büyük teknoloji etkinliği, teknoloji festivali. Özellikle teknoloji yarışmalarını barındırması ve içinde ruhuyla birlikte büyük bir dönüşüm rüzgarı olması TEKNOFEST'in öğrenilmiş çaresizliğe ve geleceğe, geleceğin teknoloji trendlerine atılan bir adım olması çok önemli. TEKNOFEST, dünyada eşi benzeri olmayan bir etkinlik. Ticari maksatlarla yapılmayan, tümüyle sosyal ve aslında sessiz bir devrim. Bu anlamda kendisini de bekleriz. Buradaki bu ruhu da yaşaması onun için de bir ilk olacak."

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...