Tgrt Haber

Selçuk Bayraktar'dan 'ses' getirecek yeni müjde: Süpersonik Kızılelma geliyor

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
03 Ocak 2023 22:17 - Güncelleme : 04 Ocak 2023 05:53

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren yerli ve milli üretim ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma ile ilgili yeni müjdeyi duyurdu. Kızılelma'nın sesten daha hızlı gidebilen bir versiyonu üzerinde çalıştıklarını söyleyen Selçuk Bayraktar, "Kızılelma'nın süpersonik varyantını yapmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Uydu projeleriyle ilgili de hedefleri olduğunu belirten Bayraktar, "2 sene içinde uydu fırlatma hedefimiz var. Onlarca, yüzlerce uydu fırlatmak gerekebilir. Uzaydaki hedeflerimiz alçak yörünge takım uydularıyla haberleşme ve küresel konumlama sistemi geliştirmek" dedi.

Baykar Teknoloji​ tarafından yerli, milli ve özgün olarak geliştirdiği Türkiye​'nin ilk insansız savaş uçağıBayraktar Kızılelma​, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. 18 dakika süren ilk uçuşu Türk havacılık tarihinde yeni bir dönemin perdesini açan Bayraktar Kızılelma, dünyada da geniş yankı uyandırdı. 

Katıldığı bir canlı yayında savunma sanayindeki hedefler ve yeni projelerle ilgili kritik açıklamalarda bulunan Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar​, Kızılelma ile ilgili yeni müjdeyi duyurdu.

'SÜPERSONİK KIZILELMA GELİYOR'

Kızılelma'nın savaş uçaklarına karşı muharebe edebileceğini söyleyen Bayraktar, muharebe tarihinde devrim yapacak Kızılelma ile ilgili şunları söyledi:

"Bunun yanında çok daha süratli gidiyor. Hatta süpersonik varyantını da yapmayı düşünüyoruz. O daha az kullanılan bir varyant. Sesin üstünde de uçabilen bir varyantı olacak. Bunun yanında KIZILELMA agresif manevralar yapacak."

Selçuk Bayraktar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Akıncı'yı yapmadan bunu yapmamız mümkün değildi. Formula 1 ekibi gibi çalışan bir ekibiz. Hatta bir anlamda mini İHA'nın geliştirilmesiyle birlikte Kızılelma'nın yazılımıyla satır, satır uğraştım. Şimdi ekibimiz çok daha büyük. Uzmanlık alanım aslında bunların otomatik uçuşu açıkçası. Malazgirt projesini türlü bahanelerle, iftira atarak, karalayarak o dönemin bürokratları durdurdu. Güneydoğu'da arazide çok yoğun çalıştığımız zamanlar, arazide 3-4 senem geçmiştir.

UYDU PROJESİ HEDEFİ

2 sene içinde uydu fırlatma hedefimiz var. Onlarca, yüzlerce uydu fırlatmak gerekebilir. Uzaydaki hedeflerimiz alçak yörünge takım uydularıyla haberleşme ve küresel konumlama sistemi geliştirmek. Aynı zamanda yörünge transfer araçları."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hasan22 Ocak 2023 11:22

Allah yar ve yardimciniz olsun.Yeni Enerji ve kaynaklari konusunda da calismak sizlere cok yakisir!bu konuda bir departman olusturmanizi dierim

RABBİM sizi korusun ve başarılarınızı daim eylesin.AMİN 4 Ocak 2023 05:56

RABBİM sizi korusun ve başarılarınızı daim eylesi.AMİN

Hadi Gaari 4 Ocak 2023 04:50

Artık kendi atom bombamızı da yapalım. Çok bekledik.

İsmail Hulki 4 Ocak 2023 04:12

Atom bombasını ne zaman yapacağız?

Sonraki Haber Yükleniyor...