Tgrt Haber

Selçuk Bayraktar resmen duyurdu! ChatGPT’ye Türk rakip 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
07 Aralık 2023 22:45 - Güncelleme : 08 Aralık 2023 11:48

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar katıldığı bir panelde Türk mühendislerin geliştirdiği bir yapay zeka modeli üzerinde çalışma yaptıklarını duyurdu. 'T3-AI.LE' olarak adlandırılan proje bütün dilleri kapsayacak şekilde geliştirilecek. 

İstanbul’da düzenlenen Uluslararası startup zirvesi Take Off’ta, konuşan Baykar​ Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar​, Türkiye​'nin teknolojik alanda önemli bir hamle yapmasını sağlayacak bir projeyi resmen duyurdu. 

Dünyanın önde gelen firmalarının yapay zeka​ teknolojine geliştirme yönünde önemli adımlar attığı günlerde, Türk yapay zeka modeli 'T3-AI.LE' piyasaya sürülecek. 

"TÜRKÇE MERKEZLİ YAPAY ZEKA"

Panelde konu hakkında açıklamalarda bulunan Selçuk Bayraktar, T3 Vakfı öncülüğünde gerçekleştirilen bir girişimle, bütün dilleri kapsayacak şekilde Türkçe merkezli bir doğal dil işleme projesini başlattıklarını duyurdu. 

Şimdilik T3-AI.LE olarak adlandırılan proje, bütün dilleri kapsayacak şekilde geliştirilecek. Bayraktar, amaçlarının da dil bariyerlerini aşmak ve küresel ölçekte etkileşimde bulunmak için kullanıcı dostu bir çözüm sunmak olduğunu söyledi.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...