Tgrt Haber

Şık tasarımıyla göz alan Xiaomi SU7 yollarda göründü

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
25 Ocak 2024 14:42 - Güncelleme : 25 Ocak 2024 14:45
Şık tasarımıyla göz alan Xiaomi SU7 yollarda göründü

Xiaomi'nin geçtiğimiz haftalarda tanıtımını gerçekleştirdiği SU7 otomobili, trafikte göründü.

Teknoloji devi Xiaomi​, akla gelebilecek her alanda faydalı ürünleriyle rekabet ediyor. Piyasada adından sıkça söz ettiren ve akıllı telefonlarıyla tanınan Çinli üretici, bu yıl otomobil​ pazarına resmen girdi ve yakın zamanda XiaomiSU7​ modelini tanıttı.

Dikkat çeken tasarımıyla öne çıkan XiaomiSU7​, kısa süre önce Çin​'de yolda görüntülendi. Kırmızı ışıkta duran otomobilin fotoğrafı bir kullanıcı tarafından çekildi. O anlar sosyal medyada da epey ses getirdi.

XİAOMİSU7​, YOLLARIN TOZUNU ALACAK

Mavi renkli versiyonuyla görüntülenen SU7​, arka tarafında yüksek kanatlı tasarımıyla dikkat çekiyor. 

Teknik açıdan bu otomobil​, 4997 mm uzunluğa, 1963 mm genişliğe, 1440 mm yükseliğe ve 3 metre dingil mesafesine sahip. Ekolojik teknolojilerle gelen SU7​, C sınıfı yüksek performans sunuyor. 

Şık tasarımıyla göz alan Xiaomi SU7 yollarda göründü

Sade ve coupe tarzı tasarıma sahip olan otomobil​, uzay kapsüllerinden ilham alan,  %70 yumuşak paket alanına sahip, etrafı saran kokpit tasarımını benimsiyor. Ayrıca yüzen gösterge panelin entegre bir şekilde tasarlandığını da belirtmekte fayda var.

SU7​ ve SU7​ Max ikilisinin tanıtıldığı bu etkinlikte, teknik detayların çok büyük kısmı paylaşılmış bulunuyor. Batarya konusunda, BYD ve CATL ile yapılan iş birlikleri sayesinde sırasıyla 73.6 kWh ve 101 kWh kapasiteli bataryalar ile 668 km ve 800 km menzil vadediliyor. 

Xiaomi​'nin geliştirdiği Modena platformunda, BAIC tarafından üretilecek olan modellerden SU7​'nin 400 Volt altyapısının aksine SU7​ Max'de 800 Volt altyapı sunuluyor. 101 kWh kapasiteli bataryanın 5 dakikalık şarj ile 210 km'ye kadar menzil sunacağı da belirtilenler arasında.

Performans verileri aşağıdaki tabloda yer alan araçlardan SU7​ Max'te Brembo imzalı 4 pistonlu kaliperler kullanılıyor. Farklı sürüş modları sunacağı belirtilen araçta, kalkış kontrolü, 20 saniyelik boost tuşu ve adaptif şasi de bulunuyor. 

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...