Tgrt Haber

Şimdi Elon Musk düşünsün: Meta, Twitter rakibi 'Threads' uygulamasını kullanıma açtı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Meta Blog
06 Temmuz 2023 10:05 - Güncelleme : 06 Temmuz 2023 16:31
Şimdi Elon Musk düşünsün: Meta, Twitter rakibi 'Threads' uygulamasını kullanıma açtı!

Haftalardır adından söz ettiren, Twitter'a rakip olan Threads için yeni dönem resmen başladı. Meta, mikroblog platformunu Türkiye dahil olmak üzere dünya genelinde kullanım açtı.

Günlerdir, hatta haftalardır süren tartışmaların ardından Meta​, bombayı patlattı ve Twitter​ rakibi uygulamasını kullanıma sundu. Threads​ olarak adlandırılan uygulama, Instagram​ ile entegre olduğu için kullanımı oldukça kolay ve pratik.

Peki Thrads nedir, Meta'nın yeni uygulaması ne işe yarıyor? Kısa süre önce piyasaya çıkan, çıktığı gibi de milyonlarca kullanıcı tarafından indirilen Threds, henüz yeni olmasına rağmen çok ilgi gördü. Özellikle kullanıma sunulmasının ardından Türkiye'deki kullanıcıların da bu uygulamaya akın ettiğini söyleyebiliriz. 

TWİTTER'IN RAKİBİ 'THREADS' KULLANIMA AÇILDI

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre Threads şimdilik Instagram'ın bir alt uygulaması olarak görünüyor ve sosyal medya ağı Instagram'la sıkı bir şekilde bağlı. Hatta Threads'ın henüz kendisine ait bir gizlilik politikası ve güvenlik, hesap ayarları sayfası bile bulunmuyor. Threads'ta gizlilik ve güvenlik politikalarında değişiklik yapmak için Instagram üzerinden düzenleme yapmak gerekiyor. 

Şimdi Elon Musk düşünsün: Meta, Twitter rakibi 'Threads' uygulamasını kullanıma açtı!

Buna ek olarak Threads arayüz ve metin tabanlı sosyal ağ özellikleri bakımından ise Twitter'a oldukça benziyor. Örneğin, Threads'ta 500 karaktere kadar metin paylaşımları yapılabiliyor. Bunun yanı sıra fotoğraf ve video paylaşımı da yapılabiliyor.

10 MİLYONA ULAŞTI

Threads uygulaması kullanıma sunulduğu ilk saatlerde hızla büyüdü ve kullanıcı sayısı 10 milyona ulaştı. Bunun en büyük sebebi ise şüphesiz Instagram ile entegrasyonu oldu. Çünkü Instagram kullanıcıları aynı profil bilgileriyle hızlı bir şekilde Threads'a kayıt olup Instagram'da takip ettikleri kişileri de hızlı bir şekilde tek tıklamayla takip edebiliyor.

 

Şimdi Elon Musk düşünsün: Meta, Twitter rakibi 'Threads' uygulamasını kullanıma açtı!

Bunun yanı sıra The Verge'ün haberine göre, Threads'teki ilk paylaşımı Meta CEO'su Mark Zuckerberg​ yaptı. Zuckerberg, "Hadi şunu yapalım. Threads'e hoşgeldiniz" şeklinde bir gönderi yayınladı. 

Şu andan itibaren Türkiye'deki iPhone kullanıcıları, yeni yayınlanan Threads'i indirip kullanmaya başlayabilir. Uygulamanın AB ülkelerinde kullanılması için henüz yeşil ışık yanmaz iken, Android için de Threads'in çok kısa süre içinde çıkması bekleniyor.

Kaynak: The Verge
Kaynak: Türkiye Gazetesi
Derleme: TGRT Haber

 

 

 

 

Kaynak: Meta Blog

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...