Tgrt Haber

SİPER Ürün-2'den heyecanlandıran anlar! İlk atışlı testinde hedefi yerle bir etti

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, İHA
26 Ağustos 2023 17:41 - Güncelleme : 26 Ağustos 2023 18:34

Türkiye’nin uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan ve Aselsan A.Ş., Roketsan A.Ş. ve TÜBİTAK SAGE İş Ortaklığı tarafından yürütülen SİPER Projesi kapsamında sevindirici haber geldi. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Siper Ürün-2’nin ilk atışlı test faaliyetinin Sinop Test Merkezi’nden başarıyla gerçekleştirildiğini bildirdi.

Türk savunma sanayiinin önemli projelerinden, SİPER Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi (UMBHSFS)’nin heyecanlandıran görüntüleri paylaşıldı. Siper Projesi kapsamında, Siper Ürün-2 Sistemi'nin ilk atışlı test faaliyeti başarıyla gerçekleştirildi.

ÜRÜN-1 KABULLERİ BU SENE TAMAMLANACAK

Son zamanlarda çok katmanlı hava savunma sistemleri konusunda hızlı bir ilerleme katedildiğini ifade eden Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Kısa, orta ve uzun menzilli hava savunma sistemlerimizin testleri başarıyla tamamlandı. SİPER Ürün-1'in kabulleri inşallah bu sene tamamlanacak" dedi.

Siper Ürün-2'nin test atışı

SİPER UMBHSFS’nin, SİPER Ürün 1 Füzesi ile bu yıl içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesi planlanıyor.

Kaynak: TGRT Haber, İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...