Tgrt Haber

Siri'nin pabucu dama atıldı: iPhone'da ChatGPT nasıl sesli asistan olarak ayarlanır?

05 Aralık 2023 13:53 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 13:53
Siri'nin pabucu dama atıldı: iPhone'da ChatGPT nasıl sesli asistan olarak ayarlanır?

ChatGPT'ye kısa bir süre önce gelen sesli iletişim özelliğini iPhone'da varsayılan hale getirmek dolaylı yoldan da olsa mümkün. Bu sayede, Siri yerine sorularınızı ChatGPT'ye konuşarak sorabilirsiniz. Peki bu işlem nasıl yapılır?

OpenAI'ın yapay zeka​ uygulaması ChatGPT​, insanlarla yazılı olarak iletişim kurabiliyor, sorulan soruları cevaplayabiliyor, temel düzeyde matematik işlemlerini yapabiliyor ve hatta ihtiyaç duyulan birçok konuda imdadınıza yetişebiliyor.

ChatGPT'nin sesli iletişim özelliği geçtiğimiz günlerde ücretsiz kullanıcıların erişimine açıldı. Daha önce yalnızca aylık 20 dolar abonelik ücreti ödeyerek sahip olunabilen ChatGPT Plus üyeleri kullanabiliyordu. Sesli ChatGPT'nin devreye alınmasıyla birlikte iPhone kullanıcıları da çok önemli bir özelliğe kavuştu.

IPHONE 15 PRO​'DA SİRİ​'Yİ CHATGPT İLE DEĞİŞTİRME

iPhone 15 Pro ve Pro Max'in eylem düğmesi, ChatGPT'yi açacak şekilde ayarlanabiliyor. Bu özellik sayesinde yapay zeka uygulaması, iPhone'un kendi sesli asistanı olan Siri'ye alternatif olarak kullanabiliyor. Peki ChatGPT, Siri ile nasıl değiştirilir? Adım adım anlattık.

  • iPhone 15 Pro veya Pro Max telefonunuzda "Ayarlar" bölümüne gidin.
  • Aşağı kaydırın ve "Eylem Düğmesi"ne tıklayın.
  • Şimdi, "Kısayol" seçeneğini bulun.
  • Burada, "Bir kısayol seç..." seçeneğine tıklayın.
  • Açılan uygulama listesinden "ChatGPT"yi bulun.
  • Sonraki ekranda, "Start voice conversation" adlı mevcut kısayola tıklayarak bu belirli eylemi düğmeyle ilişkilendirebilirsiniz.

Siri'nin pabucu dama atıldı: iPhone'da ChatGPT nasıl sesli asistan olarak ayarlanır?

Bir kez yapılandırıldıktan sonra, sesli ChatGPT ile konuşmayı başlatmak için eylem düğmesine basmanız yeterli oluyor.

Kullanıcılar, ChatGPT için beş farklı ses tonu arasından seçim yapabilirler: Ember, Sky, Breeze, Juniper ve Cove. Ardından, ChatGPT'ye doğrudan sorularınızı söyleyebilir ve cevaplarını dinleyebilirsiniz.

Bu arada ChatGPT, iPhone 15 Pro ve Pro Max'in yeni özelliğini destekleyen tek uygulama değil. Bu düğmeyi diğer yaygın görevler için de kullanabilirsiniz, örneğin müzik seçme, Shazam'ı başlatma, birine arama yapma, yeni bir not oluşturma ve çok daha fazlasını eylem düğmesine atayabilirsiniz.

Kaynak: Pplware
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...