Tgrt Haber

Site sahipleri dikkat! Google domain satışını durdurdu, peki şimdi ne olacak?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: 9to5Google
18 Eylül 2023 10:45 - Güncelleme : 18 Eylül 2023 10:45
Site sahipleri dikkat! Google domain satışını durdurdu, peki şimdi ne olacak?

Bu yılın başlarında kapatılacağı duyurulan Google Domains servisi için yolun sonu geldi. Yapılan açıklamada, Google Domains'ten artık alan adı satın alınamayacağı ve mevcut adların birkaç ay içinde Squarespace'ye taşınacağı aktarıldı.

Google​, web sitesi kurmak isteyenlere alan adı sağladığı "Domains" hizmetini kapatacağını ve haklarını Squarespace şirketine devredeceğini duyurmasının ardından, şimdi de alan adı satışlarını durdurdu.

Google Domains'ten yapılan açıklamada, "Google'da artık yeni alan kayıtları desteklenmemektedir. Bunun yerine Squarespace'i deneyebilirsiniz." ifadesi kullanıldı. Değişikliğin 7 Eylül'den itibaren yürürlüğe girdiği ve birkaç ay içinde müşteriler ve alan adlarının Squarespace'ye taşınacağı da vurgulandı.

Mevcut müşteriler, alan adlarını yine Google Domains'in internet sitesi olan domains.google.com üzerinden yönetebilecekler. Fakat portföylerine yeni alan adı ekleyemeyecek veya yeni bir domain satın alamayacaklar.

10 MİLYON ALAN ADI TAŞINACAK

Anlaşmaya göre Google'da kayıtlı yaklaşık 10 milyon alan adı Squarespace'ye taşınacak. Ayrıca Squarespace, mevcut Google Domains müşterilerine 12 ay boyunca alan adı yenileme fiyatını kabul edeceğini açıkladı.

En az üç yıl boyunca Google'ın Workspace aboneliğiyle birlikte Google Domains'te alan adı satın alan müşterileri de destekleyeceğinin altını çizdi.

Satın alma kapandıktan sonra, müşterinin ve varsa fatura bilgilerinin Squarespace'ye taşınacağı bir geçiş dönemi olacak. Buna DNS ve WHOIS ayarları ve alan adı yenileme de dahil olacak. Ayrıca Google Domains tarafından faturalandırılan bir Google Workspace aboneliğiniz varsa, aboneliğiniz için faturalandırma ve destek hizmetleri Squarespace'ye geçirilecek.

Kaynak: 9to5Google

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...