Tgrt Haber

Site sahipleri dikkat! Google Domains kapanıyor: Şimdi ne olacak?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: 9to5Google
16 Haziran 2023 10:36 - Güncelleme : 16 Haziran 2023 10:38
Site sahipleri dikkat! Google Domains kapanıyor: Şimdi ne olacak?

Google Domains için yolun sonu geldi. Yapılan duyuruya göre Google Domains servisi kapatılacak ve sistemde kayıtlı alan adları Squarespace'ye taşınacak.

ABD merkezli web sitesi oluşturma ve barındırma hizmeti Squarespace, Google​ ile yaptığı anlaşma kapsamında 'Google Domains' bölümünü satın alacağını duyurdu.

Google Domains alan adı kaydı, DNS, alan adı yönlendirme ve e-posta yönlendirme gibi hizmetlere ev sahipliği yapıyor. 2014 yılında tanıtılmıştı ve 2022'de beta sürümünden çıkmıştı. Domain sahipleri alan adını Blogger, Wix gibi web sitesi oluşturma hizmetlerine bağlayabiliyorlardı.

10 MİLYON DOMAİN TAŞINACAK

Anlaşma kapsamında Google Domains'te kayıtlı olan yaklaşık 10 milyon alan adı Squarespace'ye taşınacak. Squarespace satın alım işleminin 2023'ün 3. çeyreğinde tamamlanacağını aktarırken; mevcut Google Domains müşterilerine 12 ay boyunca alan adı yenileme fiyatını kabul edeceği sözünü verdi:

"Google Domains hesabınız üzerinde anında bir etki yoktur ve şu anda yapmanız gereken hiçbir şey yoktur. Düzenleyici onaylar alındıktan sonra ve işlem tamamlandığında, Squarespace'in müşterisi olacaksınız ve alan adınız sahiplenilecek ve bir geçiş döneminden sonra Squarespace tarafından yönetilecektir."

Squarespace ayrıca en az üç yıl boyunca Google'ın Workspace aboneliğiyle birlikte Google Domains'te alan adı satın alan müşterileri de destekleyeceğini belirterek şunları söyledi: "Müşteriler istedikleri zaman domain hesaplarında değişiklik yapma seçeneğine sahip olmaya devam edeceklerdir."

Satın alma kapandıktan sonra, müşterinin ve varsa fatura bilgilerinin Squarespace'e taşınacağı bir geçiş dönemi olacak. Buna DNS ve WHOIS ayarları ve alan adı yenileme de dahil olacak. Ayrıca Google Domains tarafından faturalandırılan bir Google Workspace aboneliğiniz varsa, aboneliğiniz için faturalandırma ve destek hizmetleri Squarespace'e geçirilecek.

Kaynak: 9to5Google, Derleyen: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: 9to5Google
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Denizli Bilgisayar Tamiri16 Ağustos 2023 10:12

ucuz domainleri 10 yıl uzatın :D yoksa fiyatlar cep yakıyor :D

Sonraki Haber Yükleniyor...