Tgrt Haber

Snapdragon 8 Gen 3'lü OnePlus 12 için ilk fotoğraf yayınlandı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Authority
27 Kasım 2023 11:12 - Güncelleme : 27 Kasım 2023 11:12
Snapdragon 8 Gen 3'lü OnePlus 12 için ilk fotoğraf yayınlandı

Android ekosistemindeki en güçlü mobil işlemcilerden biriyle donatılan OnePlus 12, kanlı canlı görüntülendi. Çinli üretici, telefon oyun performansını önemli ölçüde artıracak bir tasarım değişikliğine yer verdiğini açıkladı.

Çinli akıllı telefon üreticisi OnePlus, yeni amiral gemisi modeli olan OnePlus 12 için geri sayıma başladı. Android ekosistemindeki en güçlü mobil işlemcilerden Snapdragon 8 Gen 3​ ile donatılan OnePlus 12, 4 Aralık'ta Çin'de tanıtılacak.

Şirket, telefonun ilk resmi görüntülerini yayınlayarak bazı değişiklikleri meydana çıkardı. Kullanıcının telefonu sesliden titreşime veya sessiz moda değiştirmesini sağlayan "Uyarı Kaydırıcısı", kasanın sağ tarafından sol tarafına taşındı.

ONEPLUS 12, OYUN PERFORMANSINI ARTIRACAK

OnePlus bu değişikliği yapma sebebinin, "yeni bir entegre anten sistemiyle gelişmiş oyun performansı sunmak" olduğunu söyledi. Basın açıklamasında şirket şöyle dedi:

"Oyun antenleri için en uygun konumun, telefon yatay konumda tutulduğunda kullanıcının işaret parmakları arası olduğunu belirledik. Ancak bu alan OnePlus 11'de Uyarı Kaydırıcısı tarafından kullanılıyor. Uyarı Kaydırıcısını diğer tarafa alarak, OnePlus 12'ye daha iyi oyun antenleri yerleştirebildik."

Aynı açıklamada OnePlus, laboratuvar ortamında yapılan testler neticesinde, oyun antenlerinin sinyali 3 dB artırdığını ve bu sayede mobil oyunlarda gecikmenin yüzde 15 oranında azaltılabildiğini tespit ettiklerini vurguladı.

Snapdragon 8 Gen 3'lü OnePlus 12 için ilk fotoğraf yayınlandı

OnePlus ayrıca OnePlus 12 modelinin camdan yapılmış bir gövdeye sahip olacağına dikkat çekti. Çin'in sosyal medya platformu Weibo'da yaptığı paylaşımda, cihazın renk seçeneklerinin yeşil, siyah ve beyaz olacağı bilgisini paylaştı.

OnePlus 12'nin 2K çözünürlük ve 120Hz yenileme hızına sahip 6,82 inç OLED ekrana sahip olması bekleniyor. Ekran 3000 nit maksimum parlaklık sunacak. Aynı zamanda 16 GB'a kadar LPDDR5X RAM ve 1 TB'a kadar UFS 4.0 depolama alanına sahip olacak.

Arka tarafında 50 MP birincil kamera, 48 MP ultra geniş kamera ve 3x optik yakınlaştırmalı 64 MP periskop kamera yer alacak. Akıllı, 100W kablolu şarjı ve 50W kablosuz şarjı destekleyen büyük bir 5400mAh pil ile kutudan çıkacak.

OnePlus 12, 2024'ün ilk çeyreğinde ABD'de piyasaya sürülebilir. Cihaz, teknik özelliklerinin önerdiği kadar iyi performans gösterirse, OnePlus 12'nin 2024'ün en iyi Android telefonlarından bir tanesi olacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Android Authority

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...