Tgrt Haber

Son dakika: Azerbaycan’dan TikTok’a yasak geldi!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
19 Eylül 2023 14:51 - Güncelleme : 19 Eylül 2023 14:52
Son dakika: Azerbaycan’dan TikTok’a yasak geldi!

Çin merkezli video platformu TikTok’a, Azerbaycan tarafından yasak getirildi. İşte yaşanan olaylar ve gelen yasağın sebebi.

Azerbaycan’da yaşanan olaylar sosyal medyada anbean paylaşılırken, video akış platformu TikTok​ için ani bir yasak​ getirildi.

Dünyanın dört bir yanında güvenlik endişeleri ile gündeme gelen TikTok, gerilimin yüksek olduğu Azerbaycan’da geçici olarak yasaklandı. Peki yetkililerden gelen açıklama ne?

TİKTOK, AZERBAYCAN’DA YASAKLANDI

Çin merkezli video platformu için gelen yasak, Azerbaycan​ İletişim ve Yüksek Teknolojiler Bakanlığı tarafından alındı ve bugünden itibaren yürürlüğe girdi. 

TikTok kullanıcıları, artık uygulamaya erişemezken videolarını da paylaşamıyor. Bu durum, özellikle gençler arasında büyük tepki ve hayal kırıklığına neden oldu. Bazıları, yasağın ifade özgürlüğünü kısıtladığını ve haksız olduğunu savunurken, bazısı ise, TikTok'un Ermenistan'ın yalanlarına karşı bir fırsat olduğunu ve Azerbaycan'ın gerçeklerini dünyaya duyurabileceklerini belirtti. 

Peki ne olmuştu?

NTV’nin haberine göre Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurmuştu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Siviller ve altyapı tesisleri hedef alınmamakta, yalnızca meşru askeri hedefler yok edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan yaşanan bu gelişmelerin ardından Azerbaycan, görüntülerin paylaşılmaması için TikTok'a bant daraltması uyguladı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...