Tgrt Haber

Gençlik ve Spor Bakanı, teknolojik cihaz desteğinin başladığını duyurdu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Kasım 2023 10:12 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 12:18
Gençlik ve Spor Bakanı, teknolojik cihaz desteğinin başladığını duyurdu

Milyonlarca öğrencinin beklediği teknolojik cihaz desteği resmen başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından müjdeyi verdi.

Yükseköğretim öğrencilerinin merakla beklediği teknolojik cihaz desteği, şartlarının belirlenmesinin ardından bugün itibariyle resmen başladı. Milyonlarca öğrenci vergisiz telefon desteğinden faydalanabilir.

En fazla 26 yaşında olmak şartı ile öğrencilere verilecek bu destek, 15.11.2023 tarihiyle başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak​, müjdeyi sosyal medya hesabından verirken başvurunun yapılacağı internet sitesini de paylaştı.

ÖĞRENCİYETEKNOLOJİK CİHAZ DESTEĞİ BAŞLADI

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bak, şu sözlere yer verdi: 

‘’başvuruları başladı!

Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği ve heyecanla beklenen Genç Teknoloji Destek başvuruları başladı!

-Tablet, Cep Telefonu, Bilgisayar Desteği

-12 ay boyunca aylık 10 GB İnternet''

Buraya tıklayarak GSBiz internet sitesine gidip, başvuruda bulunabilirsiniz.

Öğrenciye vergisiz telefon için Resmi Gazete'de yer alan maddeler şöyle:

* Satın alma tarihi itibariyle 26 yaşından gün almamış olan, açık öğretim öğrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerinin her birine, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanır.

* Bu destek, nihai satış 9 bin 500 TL'yi aşmayan mobil telefon ve cihatları ile bilgisayar cihazlarının elektronik ortamda düzenlenen fatura ile yapılan satın alımlarda kullanılır.

* İkinci el cihaz satın aımları bu destek kapsamı dışındadır.

* Her öğrencinin bir defaya mahsus olmak üzere kullanabileceği teknolojik cihaz destek tutarı toplamı en fazla 5 bin 500 TL'dir.

* Söz konusu öğrenciler için sağlanacak internet desteği, bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca ücretsiz aylık en fazla 10 cigabayt olacak şekilde yıllık 120 cigabayttır. Bu destel, ilgili öğrenci adına kayırtlı bir hatla kullanılır

* Edinilen mobil telefon cihazları, destekten yararlanma tarihinden itibaren en az iki tam yıl süre ile sadece destekten yararlanan tarafından kullanılır.

* Bu kararda yer alan şarların ihlalinin veya desteklerden usulsüz yararlanıldığının tespit edilmesi halinde, yararlanılan destek tutarı, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren gecikme zammı oranında hesaplanacak faiz ile birlikte destekten yararlanandan geri allınır.

Bu karar kapsamında verilen destekler GSB bütçesine bu amaçla tahsis edilen ödenekten karşılanır.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...