Tgrt Haber

Son dakika: OpenAI, kovduğu CEO'su Sam Altman'ı tekrardan getirdi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: reuters
22 Kasım 2023 09:31 - Güncelleme : 22 Kasım 2023 14:21
Son dakika: OpenAI, kovduğu CEO'su Sam Altman'ı tekrardan getirdi

Son dakika... Yapay zeka ChatGPT'nin geliştiricisi Sam Altman, henüz bir hafta önce kovulduğu OpenAI şirketine tekrardan getirildi. Microsoft ile adı anılan Altman'ın eski şirketi tarafından zehir zemberek sözler edilmesine rağmen geri dönmesi büyük yankı uyandırdı.

Kısa sürede yüz milyonlarca kullanıcıya ulaşan ve yetenekleriyle adını tüm dünyaya duyuran ChatGPT​'nin geliştiricisi Sam Altman​, kovulduğu OpenAI​ şirketine tekrardan getirildi. Geçtiğimiz haftalarda teknoloji dünyasında ses getiren bu olayda OpenAI, artık güvenmediğini ifade ettiği Altman'ın görevine son vermişti.

Altman'ın işine son verilmesinin ardından Microsoft​ dahil pek çok şirket genç geliştiriciye zeytin dalı uzattı. Ancak şimdi Sam Altman'ı gönderdiğine pişman olan OpenAI geri adım attı ve kovduğu CEO​'yu tekrardan görevine getirdi.

SAM ALTMAN, OPENAI İLE YOLA DEVAM EDECEK,

Gelişmeyi sosyal medya hesaplarından duyuran Altman, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

''Openai'yi seviyorum ve son birkaç gündür yaptığım her şey bu ekibi ve misyonunu bir arada tutmaya hizmet etmek içindi. Microsoft'a katılmaya karar verdiğimde, bunun benim ve ekip için en iyi yol olduğu açıktı. Yeni yönetim kurulu ve w satya'nın desteğiyle openai'ye dönmeyi ve msft ile güçlü ortaklığımızı geliştirmeyi dört gözle bekliyorum.''

 

 

 

Kaynak: reuters

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...