Tgrt Haber

Son dakika! Türkiye'nin uzay yolcuları açıklandı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
29 Nisan 2023 13:00 - Güncelleme : 29 Nisan 2023 14:42

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ilk uzay yolcularını açıkladı. Hava Pilot Alper Gezer Avcı ve Tuva Cihangir Atasever uzaya çıkacak ilk Türk olacaklar.

Cumhurbaşkanı ErdoğanTEKNOFEST​ 2023'ün düzenlendiği Atatürk Havalimanı'na yerli otomobil TOGG​ ile geldi. TEKNOFEST'te açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzaya çıkacak ilk Türkleri açıkladı. 

İşte Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar:

Mayıs ayında başlattığımız süreçte bir asil, bir yedek olmak üzere 2 uzay yolcumuzu belirledik. Uluslararası uzay istasyonuna gidecek Alper Gezeravcı​ kardeşimiz Hava Kuvvetleri Komutanlığımızda önemli başarılara imza atmış kahraman bir Türk pilotumuz. (Yedek uzay yolcusu) Tuva Cihangir Atasever​ kardeşimiz de Roketsan'da uzay fırlatma sistemleri alanında çalışan bir sistem mühendisimiz.

Son dakika! Türkiye'nin uzay yolcuları açıklandı

Son dakika! Türkiye'nin uzay yolcuları açıklandı

"14 GÜN KALACAKLAR"

Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevine çıkacak arkadaşımız uluslararası uzay istasyonunda 14 gün kalacak. Uzay yolcumuz bu görevde ülkemizin kıymetli üniversite ve araştırma kurumlarının hazırladığı 13 farklı deney gerçekleştirecek.

"YILIN SON ÇEYREĞİNDE PLANLANIYOR"

Uzay yolcumuzun uzayla buluşma zamanı 2023 yılının son çeyreği olarak planlanıyor.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...