Tgrt Haber

Son dakika: Twitter'da mavi tik satışı durduruldu! Parayı ödeyenlerin de rozeti silindi

11 Kasım 2022 15:53 - Güncelleme : 11 Kasım 2022 16:01
Son dakika: Twitter'da mavi tik satışı durduruldu! Parayı ödeyenlerin de rozeti silindi

Twitter'ın çok tartışılan Blue aboneliğiyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Birçok ülkede satışa sunulan mavi tik hizmeti, şu anda açıklama yapılmaksızın durduruldu.

Sosyal medya platformu Twitter​'da işler iyice karıştı. Ünlü milyarder Elon Musk​'ın şirketi satın almasıyla yeniden yapılandırmaya gidilirken, uygulamanın kullanımı da değişmeye başladı.

Daha önce ücretli olarak satın alınan Twitter Blue ile ayrıcalıklı özelliklerden faydalanırken, Musk kısa süre önce bu hizmete mavi tiki de ekledi. Çok tartışılan mavi tik​ 8 dolar karşılığında satın alınırken, bu hizmet bazı ülkelerde de sunulmaya başladı. 

MAVI TIK ALIMLARI DURDU

The Verge'nin aktardığına göre mavi tik hizmetini de kapsayan Twitter Blue aboneliği için alımlar durduruldu. Herhangi bir açıklama yapılmaksızın durdurulan satışlara ek olarak, mavi tik hizmetinden yararlanan kişilerin de rozetleri profilinden kaldırıldı.

Rapora göre kullanıcılar iOS üzerinden 8 dolarlık Blue aboneliğini satın almak istediğinde, bir hata mesajıyla karşı karşıya kalıyor. Son dönemde Elon Musk'ın önemli şirket çalışanlarını işten çıkarmasının bu hatayı meydana getirdiği iddia edilirken, satışın tam olarak neden durdurulduğu ise kesin olarak bilinmiyor.

https://twitter.com/wongmjane/status/1590960913741668353

Twitter'dan bilgili mühendislerden bazıları, hizmetin kayıt API'sinin artık platformda mevcut olmadığına dikkat çekti. Daha da ilginci Twitter'a ödeme yaparak hizmeti satın alan bazı kişilerin, mavi rozet işareti profilden kayboldu. Konuyla ilgili Twitter'dan resmi açıklama bekleniyor.

 

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...