Tgrt Haber

Sony, Honda otomobillere PS5 yerleştirmeye hazırlanıyor

22 Kasım 2022 11:09 - Güncelleme : 22 Kasım 2022 11:09
Sony, Honda otomobillere PS5 yerleştirmeye hazırlanıyor

Bu yıl başlarında ortaklık için el sıkışan Honda ve Sony, otomobiller için PS5 konsolunu getirmeye hazırlanıyor.

Otomobil devi Honda ve teknoloji devi Sony​, bu yıl başlarında önemli bir ortaklığa imza attı.

İki dev arasında gerçekleşen ortaklıkta Sony, Honda'nın gelecekteki otomobilleri için eğlence içeriklerinden sorumlu olacak. Bu bağlamda karşımıza çıkacak projelerden biri netlik kazanmaya başladı.

PS5, HONDA OTOMOBİLLERE YERLEŞTİRİLECEK

Honda ve Sony, hareket halinde daha fazla eğlence için PlayStation5 desteğini gelecekteki elektrikli otomobillere entegre etmeye hazırlanıyor.

Financial Times'a röportaj veren Sony Honda Moiility başkanı ve COO'su Izumi Kawanishi, PS5 konsolunu arabalara entegre etmenin mümkün olduğunu söyledi.

Konsol ve diğer Sony hizmetlerini otomobillerine getirmeyi planlayan Honda, Tesla gibi rakiplerine karşı da önemli bir adım atmış olacak. 

Sony, Honda otomobillere PS5 yerleştirmeye hazırlanıyor

Eğlence sistemlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Kawanishi, "Sony, insanları harekete geçiren içerik, hizmet ve eğlence teknolojilerine sahip. Bu varlıkları mobiliteye uyarlıyoruz ve bu, Tesla'ya karşı gücümüz" ifadelerini kullandı.

Financial Times'a göre 2025'te piyasaya sürülmesi beklenen Honda elektrikli otomobillerin, yüksek ihtimalle PS5 ve diğer eğlence sistemleriyle gelmesi bekleniyor.

Kaynak: IGN
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...