Tgrt Haber

Sony, kaç adet PS5 sattığını açıkladı: Şirket tarihinde en hızlı satan konsol

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
27 Temmuz 2023 16:52 - Güncelleme : 27 Temmuz 2023 17:05
Sony, kaç adet PS5 sattığını açıkladı: Şirket tarihinde en hızlı satan konsol

Tedarik zinciri sorunları ve pandeminin neden olduğu kıtlağa rağmen Sony, PS5 satışlarında rekora koştu.

Oyun sektörünün öncü ismi Sony​, konsol satışlarında yıllardır başarılı gidişatını sürdürüyor. Son olarak PlayStation 5​ ile karşımıza çıkan teknoloji devi, Temmuz 2021'in ardından güncel PS5satış​ rakamını açıkladı.

Temmuz 2021'de 10 milyon PS5 satışı yapan Sony, bunu aylar içerisinde katlamayı başardı ve yeni bir rekora imza attı. Öyle ki şirketin bugüne kadar en hızlı satan konsolu da PS5 olarak kayıtlara geçti.

SONY, TOPLAM 40 MİLYON PS5 SATTI

The Verge'ün aktardığına göre Sony, Covid-19'un yanı sıra, tedarik zinciri sorunlarına rağmen 40 milyon PS5 satmayı başardı.

Özellikle konsolun satışlarının da bu yıl hızlanmaya başladığı bildirildi. Ocak-Mart 2023 dönemleri arasında sevk edilen konsol sayısı 6,3 milyon adetle üçe katlandı. Geçtiğimiz yıl ise aynı zaman diliminde sadece 2 milyon PlayStation 5 sevkiyatı gerçekleşmişti.

https://twitter.com/PlayStation/status/1684550359639900161

Konuya ilişkin Sony başkanı ve CEO'su Jim Ryan, "Hatırlamak istediğimden daha fazla ay boyunca, bu sorunlar üzerinde çalışırken gösterdikleri sabır için topluluğumuza teşekkür etmeye devam ettik" diyor. "Ama şimdi PS5 arzı iyi durumda ve bastırılmış talebin sonunda karşılandığını görüyoruz.'' açıklamalarında bulundu.

Kaynak: The Verge
Derleme: tgrthaber.com.tr / Okan Güleş

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...