Tgrt Haber

Sony ve Honda’dan, PlayStation 5 destekli otomobil geliyor

27 Aralık 2022 11:04 - Güncelleme : 27 Aralık 2022 11:08
Sony ve Honda’dan, PlayStation 5 destekli otomobil geliyor

Teknoloji devi Sony ile otomobil devi Honda, CES 2023’te eğlence içeriğini ileri seviyeye taşıyacak bir otomobil duyuracak.

Teknoloji dünyasına damga vuran Sony​, gerek oyun, gerek diğer ürünleriyle birçok alanda rekabet ediyor. Özellikle son dönemde eğlence içerikleri konusunda önemli adımlar atan Japon üretici, CES 2023’te Honda​ ile yeni projelerini duyuracak.

İki Japon şirketi Sony ve Honda'nın ortak girişimi olan Sony Honda Mobility (SHM), ocak ayında Las Vegas'ta düzenlenecek CES 2023​ fuarında yeni bir otomobil​ tanıtmaya hazırlanıyor. Otomobilin eğlence içerikleri ise Sony tarafından sağlanacak.

PS5 DESTEKLİ HONDA OTOMOBİL DUYURULACAK

Yabancı basında aktarılanlara göre, araçta dahili yeni nesil PlayStation 5 oyun konsolu bulunacak. Otomobilin üretimine 2026 yılında başlanması bekleniyor.

İlk olarak ABD pazarına sunulacak otomobil, daha sonra Japonya ve ardından Avrupa'da satışa sunulacak.

Şu anda aracın teknik özelliklerine ilişkin ayrıntılar bilinme de PS5'in yanı sıra seviye 3 otonom sürüş gibi özelliklerin olması bekleniyor.

Satış sonrası destekten kimin sorumlu olacağı henüz belli değil. Sony Honda Mobility, 2022'nin Eylül ayında kurulmuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...