Tgrt Haber

Sony, Xperia 5 V modelini tanıttı: Özellikleri ve fiyatı

01 Eylül 2023 12:29 - Güncelleme : 01 Eylül 2023 12:30
Sony, Xperia 5 V modelini tanıttı: Özellikleri ve fiyatı

Sony, Xperia 5 V modelini tanıttı. Markanın en güçlü amiral gemisi olarak ortaya çıkan yeni akıllı telefon, Xperia'nın alışılageldik tasarımını devam ettiriyor. Peki Xperia 5 V özellikleri ve fiyatı nasıl? İşte detaylar...

Sony​ merakla beklenen Xperia 5 V modelini tanıttı. Bugün yapılan resmi duyuruyla birlikte akıllı telefonun özellikleri, tasarımı ve fiyatı belli oldu.

Xperia 5 V, gücünü Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinden alıyor. 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanıyla kullanıcı karşısına çıkan akıllı telefon​, microSD kart ile genişletilebilir hafıza desteğini de sunuyor. Cihazın tasarımı önceki Xperia modelleriyle neredeyse aynı olacak şekilde yapılmış gözüküyor.

XPERİA 5 V TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Fakat birkaç küçük farklılık da yok değil. Örneğin arka taraftaki kamera​ alanı bir tık büyütülmüş durumda. Kameradan bahsetmişken, Xperia 5 V çift arka kamera modülüyle birlikte geliyor. Burada ise 52 Megapiksel (1/1,35 inç) + 12 Megapiksel (1/2,5 inç) sensörlerden oluşan bir kurulum karşımıza çıkıyor.

Sony, Xperia 5 V modelini tanıttı: Özellikleri ve fiyatı

Ön tarafta ise 12 Megapiksel çözünürlük sunan (1/2,9 inç) bir özçekim kamerası bulunuyor. Ayrıca, günümüzdeki amiral gemisi telefonların neredeyse hiçbirinde bulunmayan 3,5mm kulaklık jakı girişini de koruyan Xperia 5 V, 6,1 inç büyüklüğündeki 120 Hz ve 1080P çözünürlük sunan bir OLED ekrana ev sahipliği yapıyor.

Android işletim sistemi ile kutudan çıkan yeni Sony telefonu, 5.000 mAh kapasitede bir bataryaya sahip. Şirketin paylaştığı verilere göre pil, 30W hızlı şarj desteği sayesinde sadece 30 dakikada yüzde 50 seviyesine yükseliyor. Ancak şarj cihazının kutudan çıkmadığını ve ayrıca satın alınması gerektiğini de belirtelim.

SONY XPERİA 5 V FİYATI

Sony Xperia 5 V, Eylül ayının sonundan itibaren 999 Euro fiyat etiketiyle belirli ülkelerde satışa sunulacak. Şirketin mobil ayağı Türkiye'de resmi olarak faaliyet göstermediğinden, telefon ülkemizde satışa çıkmayacak. Ancak tabii ki kendi imkanlarıyla yurt dışından getirmek isteyenler, IMEI kaydını yaptırarak burada kullanabilecekler.

Kaynak: GSMArena

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...