Tgrt Haber

Sony’den dünyada bir ilk: a9 III dikkat çeken özelliklerle tanıtıldı

07 Kasım 2023 20:47 - Güncelleme : 07 Kasım 2023 20:52
Sony’den dünyada bir ilk: a9 III dikkat çeken özelliklerle tanıtıldı

Japon merkezli kamera devi Sony, dünyada bir ilke imza atan yeni kamerasını piyasaya sürdü. İşte Sony a9 III’ün özellikleri.

Üst düzey kameralarıyla sektörde bilinen Sony​, kısa süre önce düzenlediği etkinlikte bir ilke imza attı. Şirketin uzun süredir beklenen Sony a9 III kamerası resmiyet kazandı. Bu kamera, “Global Shutter / Global Deklanşör” altyapısına sahip dünyanın ilk “Tam Kare / Full Frame” CMOS sensörüne sahip. Bu konuda çok dikkat çeken sensör, taşıdığı “global shutter” ile can sıkıcı “rolling shutter” sorunu yaşatmıyor.

Global Shutter sensör altyapısı, rolling shutter sensör sisteminden farklı olarak üstten aşağıya değil tek seferde tüm sensörden görüntü yakalıyor, bu sayede istenmeyen görüntü bozulmaları (Özellikle yamulmalar) tarihe karışıyor. 

SONY A9 III İLE OLAĞANÜSTÜ ÇEKİMLER

Global sensörü sayesinde seçilen her hızda flaş senkronu sağlayabilen aynasız model, en üstte 1/80,000 enstantane hızına (Sürekli çekimde 1/16,000) ulaşabiliyor. 

Sony’den dünyada bir ilk: a9 III dikkat çeken özelliklerle tanıtıldı

Kalbindeki özel sensörü spesifik olarak 24,6 megapiksel çözünürlükte olan Sony a9 III, gücünü Bionz XR işlemciden alıyor ve beş eksenli yerleşik görüntü sabitleme sistemiyle sekiz durak elde çekim avantajı getiriyor. Öte yandan LOG’un haberine göre otomatik odaklama, otomatik pozlama ve ölçümü ile beraber saniyede 120 kare seri çekim yapabilen yani inanılmaz seviyede hızlı olan gövde, 120 fps’lik elektronik vizörü ile bu hızı “vizör kararması” olmadan sunabiliyor.

Kaynak: Sony

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...